עוגיות שקדים "אצבעות" פלורנטין
עוגיות שקדים "אצבעות" פלורנטין ( תבנית 25*35):
לבצק-
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
קורט אבקת אפייה
4 גרם א. סודה לשתייה
50 מ"ל מים
205 גרם קמח
קורט מלח
לשכבת שקדים-
100 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה ( 120 מ"ל )
4 כפות דבש
300 גרם שקדים פרוסים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר, חמאה, אבקת סודה, אבקת אפייה ומים, מחברים וו גיטרה ומתחילים לעבד לבצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך שעה.
מחממים תנור ל- 160 מעלות, סטטי.
לאחר קירור מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מרדדים , מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בתבנית בקוטר 25*35.
מכניסים לאפייה ב- 160 מעלות למשך כ- 20 עד 25, או עד מעט הזהבה של הבצק.
מוציאים מאפייה וממשיכים אל השקדים- בקלחת מניחים חמאה, דבש, שמנת מתוקה, סוכר ומלח, מבשלים על להבה בינונית וערבוב תמידי עד קבלת צבע זהוב עמוק.
לאחר מכן מורידים מהאש ומוסיפים את השקדים, מערבבים היטב.
את השקדים מעבירים אל התבנית עם התחתית האפויה, משטחים בעדינות מעל שטח כל הבצק.
מעלים את חום התנור ל-175 מעלות.
מכניסים לאפייה במשך כ- 25 דקות או עד הזהבה מלאה.
מוציאים ומניחים לצינון מלא בערך כ- 4 שעות אפשר גם להשאיר לילה בחוץ.
לאחר מכן מחלצים ופורסים ל"אצבעות" אפשר גם ריבועים.
את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר במשך כ-4 ימים.
[js-disqus]