fbpx

גראטן תפוחי אדמה

21 נובמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

גראטן תפוחי אדמה ( תבנית פיירקס קוטר 24)

 

8 תפוחי אדמה גדולים

500 מ"ל שמנת לבישול

4 כפות פתיתי פרמזן של השף הלבן

200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן

מלח

פלפל

אבקת שום

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 190 מעלות, טורבו.

 

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. ( אפשר גם להשאיר את הקליפה ולרחוץ היטב היטב את תפוחי האדמה )

מניחים בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה בצורת מניפה, באופן חופשי.

 

בקערה מניחים שמנת מתוקה, פתיתי פרמזן, פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.

מוזגים את הבלילה מעל תפוחי האדמה. מעל הכל מפזרים מעט פרמזן ופתיתי מוצרלה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך כשעה.

לאחר כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה.

מוציאים מאפייה ומגישים.

 

את הגראטן אוכלים ביום ההכנה.

 

 

פרסום ממומן בשיתוף השף הלבן

[js-disqus]