fbpx

מאפה תפוחים דל קלוריות

30 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

מאפה פילו תפוחים וקינמון דל קלוריות ( 8 יחידות אישיות ):

 

1 חבילה של דפי פילו ( מופשר על פי הוראות היצרן )

6 תפוחים ירוקים

4 כפות גדושות "סוויטאנגו"

1 כפית קינמון ( אם אוהבים אפשר גם יותר )

20 גרם חמאה/ נטורינה/ שמן קוקוס

 

להברשה: תרסיס שמן , 30 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס

 

לקישוט: אבקת כמו סוכר של " סוויטאנגו"

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מתחילים עם התפוחים: קולפים את כל התפוחים , פורסים לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

מעל התפוחים מוסיפים את הסוויטאנגו והקינמון ומערבבים.

מחממים מחבת רחבה , מניחים את החמאה ומוסיפים את התפוחים עם הסוכר והקינמון.

מבשלים את התפוחים עד ריכוך מעל להבה בינונית וכל הזמן מערבבים.

כאשר התפוחים מתרככים ומעט מתכווצים זה סימן שזה מוכן.

מעבירים את התפוחים לקערה ומצננים לפחות כחצי שעה.

 

מרכיבים את המאפה:

מניחים דף פילו על משטח נקי , מעל מתידים מעט ספרי שמן או מעט חמאה. מניחים מעל דף פילו נוסף.

מעל הדף פילו, בקצה שקרוב אלינו , מניחים בשורה את התפוחים ( בערך 2 כפות זה מספיק ) , סוגרים מעל את הקצוות ומגלגלים לשטרודל , את השטרודל מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך חוזרים חלילה עם כל השאר.

 

מכניסים את השטרודלים לאפייה כ-20 דקות או עד הזהבה.

מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

[js-disqus]