fbpx

עוגיות במילוי שוקולד-תות

8 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

ממולדה זה אחד מהשוקולדים של עלית שאני הכי אוהבת.

מעבר לזה שהוא כבר מותג בפני עצמו, יש מישהו שלא אוהב שוקולד-תות?!

 

כבר הרבה זמן שתכננתי להכין עם השוקולד הזה מתכון.

ואז הגיעו עלית עם הרעיון הגאוני לפורים.

אז בחרתי בממולדה, עטפתי בבצק של עוגיות והפכתי את השוקולד לעוגיית שוקולד- תות.

האמת? הופתעתי מאוד, זה פשוט טעים למות.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

את הרולדה ניתן גם לעשות ללא הצורה של הצמה אלא פשוט לעטוף את השוקולד בבצק.

אם הבצק נקרע מעט או מתחמם ניתן להכניס למספר דקות למקפיא.

השטרוייזל הוא אופציה לחלק העליון של העוגיות, אתם יכולים גם לוותר עליו, ואם ויתרתם אז אין צורך להבריש בחלמון כמובן.

תשימו לב ותמנעו מאפיית יתר כדי שהשוקולד לא ישרף.

 

תהנו (;

 

עוגיות במילוי שוקולד-תות ( 4 רולדות ) :

 

לבצק:

500 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה / נטורינה

1/3 כוס שמן קנולה / שמן קוקוס (60 מ"ל)

2/3 כוס מים / מיץ תפוזים (180 מ"ל)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית קטנה)

קורט מלח

 

 

למילוי:

4 יחידות של שוקולד תות

 

שטרוייזל: ( אופציה ) 

100 גרם קמח

75 גרם חמאה קרה

60 גרם סוכר

20 גרם שקדים טחונים

 

*אבקת סוכר לקישוט.

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. מחברים וו גיטרה ומתחילים בפעילות המיקסר. כאשר מגיעים למצב של פירורים מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים/ מים , מערבבים עד בצק חלק, אחיד ודביק!

 

את הבצק מוציאים בעזרת מרית ועוטפים בניילון נצמד , מכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים או לילה. אפשר גם להכניס למקפיא למשך שעה.

 

מוציאים את הבצק הקר, מחלקים ל-4.

 

מניחים נייר אפייה על משטח עבודה , מקמחים אותו ומניחים חתיכת בצק , מקמחים גם מלמעלה ומרדדים בעדינות ובזהירות למלבן דק. אם אתם מרגישים שהבצק נדבק למערוך תקמחו עוד.

מניחים במרכז המלבן טבלת שוקולד תות, מיישרים את הקצוות.

עכשיו יש 2 דרכים לסגור את הבצק, דרך אחת צמה – מסמנים "רצועות" בקצוות כך שנקבל מ-2 צידי השוקולד רצועות לצמה.

מניחים רצועה מימין ואז מעל רצועה משמאל וכך ממשיכים עם שאר הרצועות עד סיום הצמה.

דרך שנייה היא להרים את קצוות הבצק מעל השוקולד כך שהשוקולד פשוט יהיה עטוף בבצק, מהדקים את הקצוות כדי שהשוקולד לא יברח באפייה.

כך חוזרים עם שאר הבצק. ( אל תבהלו אם הרולדה נראית עכשיו לא "וואו" לאחר האפייה אתם תתלהבו ממנה ).

 

מניחים את הרולדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

 

מכינים את השטרוייזל- במעבד מזון מניחים חמאה, קמח, שקדים טחונים, סוכר ומעבדים עד תערובת פירורית.

 

מברישים בחלמון את החלק העליון של הבצק, מעל מפזרים שטרוייזל וניתן להוסיף, גם פטל מיובש.

 

מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד שהרולדה מעט מזהיבה. תזהרו מאפיית יתר כדי שהשוקולד לא ישרף.

 

מוציאים מאפייה, מפדרים עם אבקת סוכר ומחכים כ- 10 דקות. לאחר מכן פורסים עם סכין לעוגיות.

מחכים לצינון מלא לפחות 20 דקות ושומרים בקופסא אטומה.

 

פרסום ממומן בשיתוף " עלית " .

 

[js-disqus]