fbpx

פופקורן קרמל מלוח

31 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

פופקורן קרמל מלוח (כמות המתכון לקערה ענקית )

 

6 כוסות פופקורן מוכן ( לא גרעיני תירס )

 

לקרמל מלוח:

1 כוס סוכר חום בהיר

120 גרם חמאה

1/4 כוס דבש

1/2 כף מלח

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-100 מעלות.

 

בקלחת מניחים חמאה, סוכר חום בהיר, דבש ומלח, ממיסים על להבה בינונית ומערבבים כל הזמן עד לקבלת צבע קרמל עמוק זה לוקח מספר דקות תהיו סבלניים.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב. מורידים מהאש.

 

מניחים את הפופקורן בקערה ענקית, מוזגים מעל את רוטב הקרמל, בעזרת מרית סיליקון או 2 כפות עץ מערבבים בזהירות ובעדינות כך שרוטב הקרמל יכסה את הפופקורן. החלק הזה קצת קשה ומעצבן אבל זה שווה את זה.

מעבירים את הפופקורן לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים אותו באופן חופשי ומכניסים לתנור ל45 דקות ( מומלץ כל 15 דקות להזיז מעט את הפופקורן ולערבב ).

לאחר 45 דקות מוציאים את הפופקורן מהתנור, מניחים לצינון כ- 20 דקות ומפרידים את הפופקורן לחתיכות קטנות , ניתן להוסיף מעט מלח גס.

את הפופקורן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.

 

 

[js-disqus]