fbpx

קסטה לוטוס מסקרפונה

11 פברואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

את הקסטה אפשר לעשות עם כל ביסקוויט כמו פתיבר וכו'.

כשאתם מגיעים לשלב של חיתוך המלבן חשוב לעבוד במקום קריר ולא חמים, חשוב לעבוד מהר כדי שהגלידה לא תימס.

תשתמשו בסכין חדה וחלקה ( לא משוננת ) כדי שיהיה לכם קל יותר וגם כדי שיצא יפה.

תשתמשו בעוגיית לוטוס אחת כ- שבלונה. כך תוכלו לחתוך את המלבנים באופן שווה לעוגייה.

 

קסטה לוטוס מסקרפונה ( תבנית ריבוע 20*20 מכמות כזו נקבל 20 יח' קסטה )

 

לגלידה:

400 גרם חלב מרוכז ( פחית אחת )

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

10 עוגיות לוטוס מרוסקות

 

40 עוגיות לוטוס לקסטה

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וגבינת מסקרפונה , מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה. לאחר מכן מוסיפים את החלב מרוכז וממשיכים להקציף מספר שניות עד איחוד מלא.

לאחר מכן מוסיפים את העוגיות המרוסקות מקפלים בעדינות בתוך הבלילה.

מוזגים את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ( כך יהיה קל יותר לחלץ את הגלידה ) ומכניסים להקפאה לפחות 10 שעות ( רצוי כמה שיותר זמן ).

 

לאחר הקפאה מלאה מחלצים את הגלידה מהתבנית ( משאירים עדיין על נייר האפיה ) ומתחילים לעבוד בזריזות במקום קריר ולא חם!

לוקחים עוגיית לוטוס אחת שהיא תשמש כשבלונה. מניחים מעל הגלידה ופורסים עם סכין חדה על פי גודל העוגייה.

מחלצים את מלבן הגלידה , מניחים מעל עוגייה , מניחים עוגייה אחת למעלה וסוגרים לסנדוויץ'. כך ממשיכים עם שאר העוגיות.

אם לא תעבדו מהר הגלידה תימס, ואם במקרה אתם רואים שהיא מתחילה להתרכך לפני שסיימתם תכניסו אותה להקפאה חוזרת כשעה ולאחר מכן תמשיכו לעבוד איתה.

 

את הקסטות כולן מחזירים למקפיא להתייצבות. הקסטה נשמרת במקפיא במשך כחודש.

 

[js-disqus]