fbpx

טארט קרם ברולה עם דבש

14 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

טארט קרם ברולה עם דבש ( תבנית פאי בקוטר 24 ):

 

לקלתית:

1 1/4 כוסות קמח

2 כפות סוכר לבן

קורט מלח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות מים קרים

 

לקרם ברולה:

6 חלמונים

1/2 כוס סוכר לבן

600 מ”ל שמנת מתוקה

100 גרם דבש

1 מקל וניל / 1 כפית מחית וניל

 

לקראסט:

5 כפות סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, חמאה, סוכר ומים , בעזרת וו גיטרה מאחדים את החומרים עד בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור במשך כשעה.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים לעובי דק ומניחים בתבנית פאי, מורידים את השאריות ובודקים שכל הבצק מכסה את תבנית הפאי.

 

מניחים נייר אפייה מעל הבצק , מעל מניחים משקולת או שעועית יבשה / חומוס יבש מכניסים לאפייה במשך כ -20 דקות.

מוציאים מאפייה מורידים בזהירות! את הנייר אפייה עם המשקולת ומחזירים לאפייה כעשר דקות נוספות.

 

מוציאים את הטארט מאפייה ומנמיכים את חום התנור ל -120 מעלות.

 

מכינים את הקרם ברולה: בקערה מניחים חלמונים וסוכר, טורפים היטב עד איחוד ( אין צורך להקציף ). בקלחת רחבה מניחים שמנת מתוקה , מקל וניל / מחית וניל ודבש ומביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מוזגים את השמנת אל קערת החלמונים בדרם דק תוך כדי טריפה מתמדת ! ( חשוב מאוד כדי שהחלמונים לא יתבשלו ויהפכו לחביתה ) .

מוזגים בזהירות את הבלילה אל הקלתית האפויה, מחזירים לאפייה כ – 45 דקות או עד שהקרם מתייצב אך מעט רוטט.

 

מוציאים את הטארט מאפייה, מעבירים לקירור במקרר לפחות כ-5 שעות או למשך הלילה.

לאחר התייצבות מלאה של הטארט מפזרים סוכר על שטח פני הברולה , שורפים עם ברנר ופורסים לחתיכות.

 

הערות ותוספות: 

אם לא אוהבים דבש ניתן להשמיט את הדבש מהמתכון.

כדי להפוך את הטארט לברולה פיסטוק ניתן להוסיף אל השמנת המתוקה 100 גרם מחית פיסטוק.

ניתן להוסיף שוקולד לבן מקורמל או שוקולד לבן רגיל , את השמנת מוזגים על השוקולד הלבן ולאחר מכן מערבבים עם החלמונים.

ניתן גם להוסיף את הטארט מחית לוז פרלינה / קפה .

 

 

[js-disqus]