fbpx

בקלאווה פיסטוק ומסקרפונה

17 אוגוסט 2022 מאת עדי קלינגהופר

בקלאווה פיסטוק ומסקרפונה ( 21 יחידות ):

 

מצרכים:

1 חבילת עלי דפי פילו ( 14 יחידות )

200 גרם חמאה מומסת להברשה

200 גרם פיסטוק טחון

 

למלית:

2 כוסות חלב

5 כפות סולת

2 כפות סוכר

3 כפות גדושות גבינת מסקרפונה של השף הלבן

 

לסירופ סוכר:

300 גרם מים

200 גרם סוכר

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם המלית – בקלחת רחבה מניחים חלב, סולת, סוכר ומסקרפונה, מבשלים על להבה נמוכה וטורפים תוך כדי עד הסמכה.

מעבירים את המלית לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים.

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

 

ממשיכים בהרכבה –

מניחים על משטח עבודה דף פילו, מברישים בחמאה מומסת, מפזרים פיסטוק טחון ומעל מניחים דף פילו נוסף.

מברישים במעט חמאה.

ועכשיו מתחילים בעיצוב הצורה. ניתן לצפות בעיצוב הצורה בקישור כאן.

בצד הצר של הדף מניחים 3 כפיות של פיסטוק טחון. מעל כל עיגול פיסטוק מניחים כפית מהמלית.

ומתחילים לגלגל 2 גילגולים.

לאחר מכן מקווצ'צ'ים מעט את החלק הצר מהצד השני כמו אקורדיון. לאחר הקיווצ'וץ' ממשיכים לגלגל כך שנקבל גליל ובחלק העליון הדוגמא.

בעזרת סכין חדה חותכים קצוות כך שנקבל 3 יחידות של בקלאווה.

מברישים במעט חמאה וסוגרים את הקצוות של כל יחידה.

 

את יחידות הבקלאווה מניחים באופן צפוף על מגש אפייה משומן היטב בחמאה.

כשהמגש מלא , מברישים את הבקלאווה בחמאה בנדיבות.

מכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות או עד הזהבה מלאה של הבקלאווה.

 

בינתיים כשהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ סוכר- בקלחת מניחים סוכר, מים, לימון ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומניחים בצד.

 

מוציאים את הבקלאווה מאפייה, מוזגים מיד לאחר מכן את הסירופ סוכר.

מפזרים מעל פיסטוק טחון ומניחים לצינון למשך שעה.

לאחר מכן זוללים!

 

[js-disqus]