fbpx

כנאפה בתנור

31 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

כנאפה בתנור ( תבנית עגולה בקוטר 22 ):

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

מעט מי ורדים

 

לקרם:

1 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן

1 כף גבינת מסקרפונה מסדרת COLLECTION

1 כף סוכר

1 כף סולת

1 כף קורנפלור

 

לקדאיף:

250 גרם שיערות קדאיף

115 גרם חמאה מומסת

 

לקישוט- פיסטוקים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות, סטטי.

 

מתחילים עם הקרם- בקלחת מניחים חלב, שמנת מתוקה, סוכר,סולת,קורנפלור ומסקרפונה. מבשלים על להבה נמוכה ומביאים להסמכה, טורפים כל הזמן.

לאחר שהקרם הסמיך מעבירים אותו לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד השימוש.

 

לאחר מכן מכינים את הסירופ- בקלחת מניחים סוכר, מים ומי ורדים, מביאים לרתיחה  על להבה נמוכה ומניחים בצד.

 

ממשיכים לקדאיף- חותכים את שיערות הקדאיף לשיערות קטנות, אפשר לקצוץ עם סכין או לגזור בעזרת מספריים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל השיערות קדאיף מצופות בחמאה.

 

משמנים היטב עם חמאה רכה תבנית עגולה בקוטר 22.

לאחר מכן מעבירים מחצית משיערות הקדאיף לתבנית ומשטחים היטב בעזרת כפות הידיים או תחתית של כוס. חשוב לדחוס את שיערות הקדאיף היטב שלא ישארו " חורים". מצמידים שיערות קדאיף גם בשוליים.

לאחר מכן מניחים בזהירות את הקרם שהכנו מראש ומשטחים.

מעל הקרם מוסיפים את שיערות הקדאיף שנשארו ומשטחים כך שיכסה את כל הקרם.

מהדקים ודוחסים היטב בעזרת כוס או הידיים.

 

מכניסים לאפייה כ- 35 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה של השיערות קדאיף.

 

מוציאים את הכנאפה מהתנור, מחכים חמש דקות ומניחים מעל צלחת הגשה.

הופכים בעזרת מגבת, מחכים מספר שניות ומרימים את התבנית.

 

מוזגים מעל הכנאפה את הסירופ סוכר, מפזרים פיסטוקים קלויים ואוכלים!

 

 

פרסום ממומן בשיתוף תנובה.

[js-disqus]