fbpx

ערימת מיני פנקייק

4 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

פנקייקס- בין הארוחות בוקר הכי טעימות שיש! ואתם יודעים מה , לא רק בבוקר. מבחינתי פנקייק מתאים בכל שעה ביום.

אבל הפעם החלטתי שאני הולכת לנסות טרנד חדש של פנקייק.

ערימה של מלא מיני פנקייק, ממש ממש קטנטנים. הם אפילו בגודל של קורנפלקס.

וזה כל כך טעים!

משהו בזה שזה קטן הופך את זה לקליל יותר, ותאמינו לי אתם תאכלו בלי לשים לב בכלל.

הכי קל להכנה , וזה מוכן תוך שנייה ( בגלל שהם כל כך קטנטנים).

 

ערימת מיני פנקייקס ( בערך 40-60 פנקייקס קטנטנים):

 

3/4 כוס ריוויון ( או לחילופין 3/4 כוס חלב עם כפית חומץ תפוחים)

1 ביצה L

3 כפות סוכר

30 גרם חמאה מומסת

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

לקישוט:

סירופ מייפל

קוביית חמאה

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים ביצה וריוויון , טורפים היטב עד איחוד. מוסיפים סוכר וחמאה, טורפים שוב עד איחוד.

מוסיפים לבלילה את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה, טורפים עד בלילה אחידה ללא גושים!

 

את הבלילה מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח ממש קטן או שמעבירים לבקבוק לחיץ.

 

מחממים מחבת על להבה נמוכה ( הפנקייקס נורא קטנים , תזהרו לא לשרוף אותם), אפשר לשמן אותה בחמאה או שמן קנולה.

 

כשהמחבת חמה מתחילים לטגן את הפנקייקס, מזלפים תלוליות קטנטנות של הבלילה, מחכים עד הופעת בועות והופכים , כל התהליך הזה קורה תוך שנות מכיוון שהפנקייקס נורא קטנים.

 

מניחים את הפנקייקס בקערה גדולה, מזלפים מעט סירופ מייפל , מניחים קוביית חמאה רכה ואפשר גם לפדר עם אבקת סוכר.

 

אוכלים בסמוך לזמן ההכנה.

 

[js-disqus]