fbpx

קרפ צרפתי

15 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

לפעמים יש בקרים שאין לי כוח להשקיע בארוחה, יש כל מיני פתרונות זריזים ומהירים.

אבל הפתרון הכי שווה הוא קרפ צרפתי אמיתי , הכי קל שיש והכי לא דורש מאמץ.

5 מרכיבים והכל בקערה אחת, תוסיפו ממרחים ומילויים שאתם אוהבים , אפשר גם מלוחים!

 

קרפ צרפתי ( 14 יחידות ):

 

4 ביצים

500 מ”ל חלב

30 גרם חמאה מומסת

50 גרם סוכר

160 גרם קמח

כפית מחית וניל

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים קמח, סוכר, ביצים, ו מחצית מכמות החלב. טורפים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים.

מוסיפים את מחצית החלב שנשארה ואת החמאה המומסת, טורפים היטב עד איחוד ובלילה חלקה.

את הבלילה מעבירים דרך מסננת אל מד ליטר או קערה כדי לבדוק שאין גושים בבלילה.

את הבלילה ניתן להכין גם במעמד מזון או בלנדר והדרך הזו חוסכת לכם את השלב של סינון הבלילה.

 

מחממים מחבת רחבה בקוטר 24 או מחבת קרפים על להבה קטנה- בינונית, משמנים/ מברישים מעט עם חמאה.

מוזגים בזהירות 1/3 כוס מהבלילה אל המחבת החמה, מטים את הבלילה לצדדים כך שתהיה שכבה אחידה של בלילה ( אפשר להיעזר בגב של מצקת ), מטגנים את הקרפ כדקה מכל צד או עד מעט הזהבה.

מניחים את הקרפים בערימה אחת מעל גבי השנייה, מה שישמור עליהן מלהתייבש.

 

הקרפים נשמרים היטב ביום הכנתם או במקפיא.

[js-disqus]