fbpx

עוגת שמרים פרווה עסיסית

31 ינואר 2024 מאת עדי קלינגהופר

עוגת שמרים פרווה עסיסית- המתכון מתאים ל4 עוגות אינגליש קייק

 

לבצק שמרים:

1 ק״ג קמח

50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות גדושות שמרים יבשים

2/3 כוס סוכר

4 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

370 מ״ל מים

קורט מלח

 

ביצה להברשה

 

למילוי-

ממרח שוקולד פרווה (תיקחו בחשבון שיש פה 4 עוגות, תצטרכו לפחות 750 גרם ממרח )

 

מי סוכר-

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה-

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק למעט המלח.

קמח, שמרים, סוכר, ביצים, שמן ומים, מחברים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. לאחר 5 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד בצק אחיד חלק ומעט דביק שנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה של הבצק, מקמחים משטח עבודה ומוציאים את הבצק למשטח מקומח.

מחלקים את הבצק ל-4.

מרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים שכבה אחידה ומפנקת של ממרח שוקולד ומגלגלים לרולדה.

 

חוצים את הרולדה לאורכה וקולעים לצורת ״בורג״.

מניחים את הרולדה בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

כך חוזרים עם שאר הבצק.

 

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות מצב סטטי.

 

לאחר הכפלת הנפח של הרולדות מברישים בעדינות בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 עד 35 דקות או עד  שהחלק העליון זהוב.

 

בזמן שהעוגות בתנור מכינים את מי הסוכר- בקלחת מניחים מים וסוכר, על להבה בינונית מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

 

מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים בנדיבות במי סוכר. מניחים בצד לצינון והתייצבות.

אפשר לאכול מהעוגה כשהיא חמה, מומלץ לחכות לצינון מלא כדי שלא תתפרק בעת החיתוך.

העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.

 

 

[js-disqus]