fbpx

בראוניז נוטלה

8 פברואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

בראוניז נוטלה ( תבנית 20*20):

 

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3 ביצים

200 גרם סוכר

1/3 כוס סוכר חום בהיר

30 גרם קקאו

100 גרם קמח

3 כפות גדושות נוטלה

 

לקישוט:

5 כפות גדושות נוטלה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של  30 שניות עד המסה מלאה.

 

מוסיפים אל השוקולד המומס סוכר לבן, סוכר חום בהיר וביצים, טורפים היטב עד איחוד.

 

מוסיפים את היבשים , קמח, קקאו ומלח טורפים היטב.

 

מוסיפים ממרח נוטלה ומחצית מהשוקולד הקצוץ/ שוקולד צ'יפס (את השאר שומרים לקישוט) ומערבבים מעט.

 

מוזגים את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

את ממרח הנוטלה מעבירים לשקית זילוף, מזלפים פסים מעל הבראוניז. בעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש או שיוצרים בעזרת הקיסם פסים לכיוון הנגדי.

 

מעל הנוטלה מקשטים עם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ ומכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות, עד שהבראוניז יציב . אם תנעצו קיסם תשימו לב שהוא יוצא מעט רטוב אך הבלילה סמיכה.

 

מוציאים לצינון ומכניסים למקרר  כ-3 שעות או קיצור זמן במקפיא כשעתיים.

 

מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ומגישים. את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע או במקרר.

[js-disqus]