fbpx

עוגת שוקולית רכה ועסיסית

16 יולי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שוקולית רכה ועסיסית (תבנית 20*30):

 

4 ביצים L

1 כוס סוכר (200 גרם )

1 כוס שמן קנולה (250 מ"ל)

1 כוס שוקולית (140 גרם)

250 מ"ל שמנת מתוקה + 100 גרם שוקולד מריר שהמסנו במיקרוגל

1 כוס קמח (140 גרם)

1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם )

קורט מלח

 

לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה: 

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

בקערה מניחים ביצים וסוכר וטורפים עם מטרפה או מיקסר ידני ( ניתן לעשות את כל התהליך גם בקערת המיקסר עם וו בלון ) , מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

מוסיפים שוקולית, שמנת שהמסנו עם שוקולד מריר, קמח, אבקת אפייה וקורט מלח וטורפים עד בלילה אחידה ללא גושים.

מעבירים את העוגה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מכינים את הגנאש – בקערה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד  מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

לאחר שהעוגה מוכנה , פורסים לריבועים ומעל מוזגים את הגנאש , משטחים עם כף כך שכל הגנאש יחלחל אל תוך העוגה.

מניחים בצד לצינון מלא ולאחר מכן פורסים שוב ואוכלים.

העוגה מדהימה יותר ביום למחרת.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך כ- 4 ימים.

 

 

 

[js-disqus]