fbpx

פאי שוקולד

15 מרץ 2023 מאת עדי קלינגהופר

פאי שוקולד  ( תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ )

 

לקלתית:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה

20 גרם אבקת סוכר

40 מ"ל מים

קורט מלח

 

למלית  שוקולד:

60 גרם חמאה

60 גרם שוקולד מריר

200 גרם סוכר

3 כפות גדושות קקאו של עלית 23%

60 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים + חלמון

 

לקישוט – קקאו , קצפת, שוקולד מגורד

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומים, מלח מחברים וו גיטרה ומעבדים עד בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים.

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מניחים את הבצק המקורר על נייר אפייה, מרדדים לעובי דק ומניחים בתבנית הפאי, מהדקים בכל הצדדים , מוציאים את השאריות ומעבירים לקירור כ-10 דקות נוספות.

בעזרת מזלג דוקרים את תחתית הפאי מעל התחתית מניחים נייר אפייה ( עדיף לקווצץ’ אותו מעט לפני כדי שיהיה נוח יותר) ומעל נייר האפייה מניחים שעועית או כל משקולת לאפייה ( כך נבטיח שהשוליים של הפאי לא יפלו ). מכניסים לאפייה כ-15 דקות, מוציאים מהתנור, מרימים בעדינות את נייר האפייה עם המשקולות.

 

ממשיכים עם המלית – בקערה מניחים חמאה ושוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים אל השוקולד המומס ביצים וחלמון, סוכר, קקאו ושמנת מתוקה, טורפים היטב עד בלילה חלקה ואחידה.

מוזגים את הבלילה אל הקלתית ומחזירים לאפייה כ- 40 דקות או עד שהמלית מעט מתייצבת, המלית צריכה להיות מעט רוטטת.

 

מוציאים מאפייה, מעבירים לקירור במקרר למשך 4 שעות.

מוציאים מקירור, מחלצים מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר, קצפת ושוקולד מגורד.

 

הפאי נשמר במקרר למשך 4 ימים.

[js-disqus]