fbpx

לחמניות חלב מתוקות

17 פברואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

לחמניות חלב רכות ומתוקות ( 20 יחידות ):

 

600 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

70 גרם סוכר

40 גרם חלב מרוכז

1 ביצה M

170 גרם מים

160 גרם חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

להברשה: 30 גרם חמאה מוסמת

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים ומתחילים לערבב עם וו לישה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים חלב ומים , ולאחר מכן מוסיפים את הביצה והחלב המרוכז. ממשיכים ללוש כ-7 דקות לפחות עד בצק אחיד. מכסים את קערת המיקסר ומניחים בצד כ-20 דקות.

לאחר 20 דקות מוסיפים חמאה וקורט מלח וממשיכים ללוש במשך כ-10 דקות עד בצק דביק , אחיד וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מכסים את הקערה ומתפיחים בטמפרטורת החדר או במקרר למשך הלילה.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים. מחלקים את הבצק לחתיכות ( כל חתיכה שוקלת בין 50 עד 55 גרם ) , את החתיכות ששקלנו מכדררים לכדור חלק.

 

את הכדורים מניחים במרווחים לא גדולים ( כדי שיתפחו לגובה ) בתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה. משאירים להתפחה עד הכפלת הנפח בין 30 עד 60 דקות ( תלוי במזג האוויר ).

 

בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).

 

לאחר התפחה מלאה מכניסים את הכדורים לאפייה עד הזהבה במשך כ-15 עד 20 דקות.

 

לאחר אפייה מוציאים מהתנור, מברישים במעט חמאה ומשאירים להצטננות בצד.

לאחר כ-20 ניתן להוציא את הכדורים מהתבנית ולהפריד אותם, ניתן כמובן גם להשאיר אותם ביחד ולהפריד כל פעם כשרוצים לאכול.

 

את הלחמניות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או בהקפאה.

[js-disqus]