fbpx

שבלולי פילו, תרד וגבינות

13 אוקטובר 2022 מאת עדי קלינגהופר

שבלולי פילו תרד וגבינות ( 12 יחידות ):

 

חבילת עלי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן.

 

1 חבילה גבינת כנען 5% של תנובה

400 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת ( או לחילופין 200 גרם גבינה בולגרית ו 200 גרם גבינת פטה )

200 גרם תרד טרי קצוץ

 

שמן זית להברשה

ביצה להברשה

שומשום לפיזור

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מתחילים עם המלית – בקערה מניחים גבינת כנען, גבינה בולגרית ותרד , בעזרת הידיים או בעזרת כף עץ מערבבים עד מרכיבי המלית עד קבלת מילוי די יציב.

 

פורסים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בזהירות בשמן זית.

בצד הרחב של הדף מניחים לאורך השורה מהמלית, מגלגלים לגליל את הגליל מגלגלים בעדינות לשבלול.

מכך חוזרים עם שאר דפי הפילו.

משמנים היטב תבנית מתכת, מניחים את שבלולי הפילו צמודים אחד לשני.

מברישים את שבלולי הפילו בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד הזהבה מלאה של השבלולים.

 

מוציאים מאפייה מברישים במעט שמן זית, מצננים מעט ואוכלים.

 

פרסום ממומן בשיתוף תנובה.

[js-disqus]