fbpx

עוגיות ביסקוויט שוקולד פטנט

1 דצמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות ביסקוויט שוקולד פטנט ( 2 טבלאות/רולדות ) 

 

לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

280 גרם קמח

150 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

קורט מלח

 

3 טבלאות שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב סטטי.

בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, אבקת סוכר, חלמונים ומלח, מחברים וו גיטרה ומעבדים עד בצק אחיד רך ומעט דביק.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה.

 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

מתחילים עם 2 ואת השאר מחזירים למקרר עד השימוש.

 

מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים חלק אחד למלבן כך שתכנס אליו טבלה וחצי של שוקולד.

את החלק ה-2 מרדדים גם באותו האופן לאותו גודל מלבן פחות או יותר.

 

מלבן בצק אחד מכניסים להקפאה ל-10 דקות. על המלבן בצק השני מניחים טבלת שוקולד מריר ועוד חצי טבלה.

סוגרים מעל עם הבצק שהכנסנו להקפאה.

מהדקים את השוליים ( אם הבצק עדיין קפוא מחכים מספר דקות שיפשיר ) לאחר הידוק השוליים מיישרים עם גלגלת או סכין כך שנקבל מלבן ישר.

 

כך חוזרים עם שאר הבצק.

 

מעבירים בזהירות למגש אפייה ומכניסים לאפייה כ- 20 עד 25 דקות או עד הזהבה.

מוציאים מאפייה, מחכים 30 דקות לצינון ופורסים.

לאחר מכן מחכים עוד 30 דקות עד התייצבות השוקולד.

ניתן לפדר במעט אבקת סוכר.

 

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.

 

[js-disqus]