fbpx

עוגת כדורי שוקולד שוקולדית במיוחד

9 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת כדורי שוקולד שוקולדית במיוחד ( רינג בקוטר 22):

 

לתחתית כדורי שוקולד:

1 שרוול פתיבר (250 גרם)

200 גרם שוקולד מריר

75 גרם חמאה

1 כוס חלב

3 כפות ממרח שוקולד ( נוטלה, השחר וכו')

 

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד ( או אינסטנט פודינג וניל + כף קקאו )

100 גרם שוקולד מריר + 100 מ"ל שמנת מתוקה

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם התחתית:   במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפתיבר עד פירורים גסים, מעבירים לקערה.

בקלחת רחבה מניחים חמאה, שוקולד מריר, ממרח שוקולד וחלב, ממיסים על להבה נמוכה.

כאשר מקבלים בלילה חלקה ואחידה מורידים את הקלחת מהאש. מוסיפים את עוגיות הפתיבר ומערבבים עד איחוד.

 

מעבירים את בלילת כדורי השוקולד אל תבנית עגולה , משטחים בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים עד שכבה אחידה וישרה. מעבירים להקפאה לחצי שעה.

 

לקרם:  בקערה מניחים שוקולד מריר ו 100 מ"ל שמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב לגנאש חלק ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר קירור קצר של הגנאש ממשיכים , בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה ופודינג שוקולד ( אם אתם משתמשים בפודינג וניל זה הזמן גם להוסיף את הקקאו) , מתחילים להקציף עם וו בלון עד קצפת יציבה. לאחר מכן מוסיפים לקערת המיקסר את גנאש השוקולד, ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה רק עד איחוד ( אפשר גם לערבב עם מרית ).

מעבירים את הקרם לתבנית עם תחתית כדורי השוקולד, משטחים היטב בעזרת פלטה או גב של כף ומחזירים להקפאה למשך שעתיים.

 

מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב לגנאש חלק.

 

מוזגים את הגנאש מעל העוגה הקפואה, מטים לצדדים כדי שהגנאש יגיע לכל חלקי העוגה.

מחזירים להקפאה עד התייצבות מלאה ( כ-4 שעות או לילה ).

 

אחרי התייצבות מוציאים את העוגה מקירור, מחלצים מהתבנית , מניחים על צלחת הגשה , מקשטים ומגישים.

העוגה נשמרת במקרר במשך כשבוע.