fbpx

עוגיות שוקולד צ'יפס עם מילויים שונים

8 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים : 

חשוב מאוד להקפיא את המילויים לפני האפייה, לא תצליחו להכין כדורים אם המילוי לא יהיה קפוא.

גודל העוגייה שלכם תהיה תלויה בגודל המילוי ובכמות הבצק, אל תשכחו שהעוגייה מתרחבת בעקבות הבצק וגם בעקבות המילוי.

כדי לקבל עוגייה "מפוצצת" במילוי כזה שנשפך החוצה חשוב שהבצק יהיה דק – ככה היחסים בין הבצק למילוי יהיו שווים ולא נקבל עוגיה עם מעט מילוי.

העוגיות לאחר האפייה מעט בהירות, הן לא משחימות וחשוב מאוד לא לאפות אותן יתר על המידה כדי לא לייבש את הממרח.

אם אתם רוצים את העוגיות חומות יותר ניתן להמיר לסוכר חום כהה.

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס במילויים שונים ( 12 עוגיות גדולות ) :

 

120 גרם חמאה רכה

175 גרם סוכר חום בהיר  ( או לחילופין : 100 גרם סוכר חום כהה ו-75 גרם סוכר לבן)

1 ביצה

270 גרם קמח ( 2 כוסות פחות כף )

1 כפית מדידה שטוחה של אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מדידה של אבקת אפייה

1 כף קורנפלור

קורט מלח

200 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר חתוך לקוביות / שוקולד ולרונה 64%

 

למילוי:

ממרח נוטלה

ממרח לוטוס

ממרחית

ושלל ממרחים שונים

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם המילויים:  מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעל הנייר אפייה מניחים 12 כפות גדושות של הממרח שבחרתם לעוגיות, חשוב לשמור על הממרח בצורת כדור ולא לשטח.

מכניסים להקפאה למשך שעה.

בזמן שהממרחים בהקפאה ממשיכים לבצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר חום, בעזרת וו גיטרה במשך מספר דקות עד שהחמאה מתרככת והופכת ל "קרמית" , נעזרים במרית ומגרדים את צידי הקערה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד איחוד מלא.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קורנפלור ,אבקת הסודה, אבק אפייה ומלח, מערבבים בקערת המיקסר עד בצק אחיד.

לאחר מכן מוסיפים את השוקולד, מערבבים מספר שניות נוספות. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

מחממים תנור ל-190 מעלות על מצב סטטי.

 

לאחר שכדורי הממרחים קפאו מתחילים בהרכבה: מחלקים את בצק העוגיות ל- 12 כדורים, כל כדור יהיה עוגייה.

לוקחים את כדור הבצק ומשטחים אותו בעזרת 2 הידיים ( שיהיה די דק ) , במרכז מניחים ממרח שוקולד קפוא ומתחילים לסגור את הבצק כך שנקבל כדור, אם יש עודפי בצק מורידים .

כך ממשיכים עם כל שאר העוגיות.

מניחים את הכדורים במרווחים שווים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מכניסים לאפייה במשך 12 עד 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות לקבל ממש מעט צבע ( הן אמורות להשאר בהירות) תזהרו מאפיית יתר.

מוציאים את העוגיות מאפייה, מניחים להן להצטנן לפחות כעשר דקות , לאחר מכן אוכלים!

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה במשך 4 ימים.

[js-disqus]