fbpx

קרם פטיסייר

3 אפריל 2024 מאת עדי קלינגהופר

 

קרם פטיסייר –

500 מ"ל חלב

50 גרם סוכר

4 חלמונים

50 גרם קורנפלור

1 מקל וניל / כפית מחית וניל

 

אופן הכנה:

בקלחת מניחים מקל וניל חצוי , חלב ו 30 גרם סוכר. מביאים לרתיחה.

בקערה נפרדת מניחים חלמונים, הסוכר שנותר וקורנפלור , טורפים היטב עד בלילה חלקה ללא גושים.

מוזגים את החלב הרותח אל בלילת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת ויוצרים השוואת טמפרטורות.

מחזירים את הבלילה לקלחת ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד הופעת בועה ראשונה או קבלת קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, טורפים היטב עד קרם חלק.

מעבירים את הקרם לקערה , מכסים את פני הקרם עם ניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום ומצננים במקרר לפחות כשלוש שעות או לילה במקרר  .

 

[js-disqus]