fbpx

פחזניות עם קצפת

9 אוגוסט 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

פחזניות עם קצפת (20 יחידות):

 

לפחזניות:

125 מ"ל מים

125 מ"ל חלב

115 גרם חמאה

10 גרם סוכר

5 גרם מלח

140 גרם קמח

3-4 ביצים (200-230  גרם ביצים)

 

לקצפת:

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חב' אינסטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל – 180 מעלות, סטטי.

בסיר מניחים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח, מביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מוסיפים את הקמח , מורידים מהאש ומערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מחזירים לאש ל 2 דקות לייבוש קל של הבצק תוך כדי ערבוב מתמיד.

את הבצק מעבירים לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את הבצק.

או שמשאירים בסיר ומקררים את הבצק בעזרת ערבוב עם כף.

 

אחרי כמה דקות של ערבוב, כאשר קערת המיקסר קרה והבצק התקרר מתחילים להוסיף את הביצים ,מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים, כאשר אחת נטעמת והבצק מתאחד מוסיפים את הבאה בתור.

מתחילים קודם כל עם 3 ביצים. את הביצה הרביעית טורפים בקערה קטנה וכל פעם מוסיפים קצת עד קבלת בצק נוזלי אך לא מידי, אם תיקחו מעט בצק בין שתי האצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע.

 

לאחר מכן מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על נייר אפייה במרווחים שווים , עיגולים בקוטר 4 ס”מ (חשוב לשמור על מרווחים מכיוון שהפחזניות תופחות במהלך האפייה).

 

 

מכניסים את הפחזניות לאפייה. ב-30 דקות הראשונות אסור לפתוח את התנור.

אופים את הפחזניות כ-30 עד 40 דקות כאשר הפחזניות זהובות ותפוחות מוציאים אותן ומניחים להצטננות מלאה.

 

ממשיכים לקצפת – בקערת המיקסר מניחים חלב, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

 

לאחר צינון של הפחזניות ממלאים אותן בקצפת , יוצרים בחלק התחתון חור קטן ומזלפים מהקצפת.

מפדרים את הפחזניות באבקת סוכר ומכניסים לצינון במקרר.

 

הפחזניות במיטבן ביום ההכנה. ניתן לשמור את הפחזניות במקרר במשך יומיים בקופסא אטומה.

[js-disqus]