fbpx

קורנפלקס קינמונים

30 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

ארוחת הבוקר המוכרת ברחבי העולם היא כמובן קורנפלקס! פתרון מעולה תמיד, כי פשוט צריך רק למזוג חלב (:

חשבתי לעצמי למה שלא אפנק את עצמי ואכין קורנפלקס כמו שאני רוצה, עם הטעמים שאני אוהבת וגם לפחות אדע מה המרכיבים בפנים כי היום אין לדעת …

ניסיתי וניסיתי ותראו מה יצא!

קורנפלקס קינמונים בטעם של ה"סיני מיניס" , רק ששהחלטתי שאני רוצה אותם בצורת סינבון , זה דורש קצת יותר עבודה אבל לגמרי שווה את זה. אפשר כמובן להקל עם עצמכם ולעשות את הריבועים המקוריים.

ארוחת בוקר נעימה וטעימה!

 

קורנפלקס קינמונים ( המתכון מספיק ל- 4 קערות גדולות ): 

320 גרם קמח ( ¼2 כוסות + כף) – מחצית מהקמח אפשר להחליף לקמח כוסמין או קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

70 גרם סוכר חום בהיר

קורט מלח

120 גרם חמאה מומסת

120 מ”ל ריוויון ( או לחילופין 1/2 כוס חלב + 2 כפיות חומץ תפוחים – שעמד 10 דקות בצד)

 

לשכבת קינמון:

50 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפיות קינמון

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח , מחברים וו גיטרה ומתחילים בפעילות המיקסר.

מוסיפים תוך כדי את החמאה המומסת והריוויון.

ממשיכים בפעילות המיקסר כחמש דקות לפחות, עד קבלת בצק חלק, גמיש ורך.

 

מוציאים את הבצק מהמיקסר למשטח עבודה.

 

מכינים את שכבת הקינמון: בקערה קטנה מניחים סוכר וקינמון מערבבים.

 

עיצוב הקורנפלקס: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.

כל חלק מרדדים למלבן דק  (זה חשוב) בגודל תבנית אפייה  , מעבירים את המלבן לנייר אפייה , הבצק גמיש ונוח ולכן זה קל.

מברישים את המלבן בחמאה מומסת , מעל החמאה המומסת מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון, משטחים עם הידיים ואפשר להיעדר גם במערוך ולרדד מעט כדי שהסוכר יתפס.

 

חותכים את הבצק לקוביות קטנות בעזרת גלגלת פיצה או בעזרת סכין חדה.

מכניסים את הבצק לאפייה כ-15 עד 20 דקות או עד הזהבה ( אם הבצק שלכם מעט עבה יותר זמן האפייה יתארך).

 

 

אחרי אפייה מלאה, מפרידים את הקוביות  ומניחים לצינון בטמפרטורת  החדר, לאחר צינון ניתן להכניס את הקורנפלקס לקופסא אטומה או כל כלי איחסון.

 

או לחילופין אם אתם רוצים את הקונרפלקס בצורת סינבון: מחלקים את הבצק ל -4 חתיכות.

 

כל בצק מרדדים לעובי דק מאוד, מברישים בחמאה, מפזרים מתערבות הסוכר והקינמון , מהדקים בעזרת הידיים או שנעזרים במערוך ומרדדים מעט.

מגלגלים לגליל כמו סינבון , פורסים את הבצק לסינבונים קטנטנים ודקים.

מניחים על מגש אפייה במרווחים קטנים ואופים ( כמו ההוראות למעלה)

 

 

[js-disqus]