fbpx

אוזני המן בסגנון עוגיית אמסטרדם

12 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

השנה החג הזה הוציא ממני את המיטב והתאהבתי באוזני המן.

הבנתי שמה שבאת חשוב פה זה הבצק.

אם יש לכם בצק טוב, יש לכם אוזן המן טובה ואפשר להוריד את הסטיגמה ש " אוזן המן לא טעימה ".

והפעם אוזן המן בסגנון עוגיית אמסטרדם, עוגיית אמסטרדם האהובה, אתם לא מבינים כמה שזה טעים!

בצק קקאו פריך ונימוח, מילוי של פרלין שוקולד לבן או מילוי שוקולד לבן שקדים ( שהוא גם וואו ), זה פשוט השילוב המושלם.

מחכה לשמוע איך יצא לכם (;

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

ניתן להכין מילוי של שוקולד לבן ושקדים או לקנות פרלין שוקולד לבן שניתן למצוא בכל חנות אפייה.

תשימו לב, חשוב לסגור את הקצוות היטב! כדי שהאוזני המן לא יפתחו במהלך האפייה והמלית לא תברח.

 

אוזן המן בסגנון עוגיית אמסטרדם ( 30 יחידות ):

 

לבצק:

200 גרם חמאה של תנובה

110 גרם אבקת סוכר

8 כפות שמנת מתוקה 38% של השף הלבן

2 חלמונים

50 גרם קקאו

300 גרם קמח

כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

למילוי:

30 יחידות של פרלין לבן

או קוביות שוקולדת לבן

 

או לחילופין מילוי שמכינים בבית:

250 גרם שוקולד לבן

8 כפות שמנת מתוקה 38% של השף הלבן

100 גרם שקדים טחונים/ פתיבר טחון

 

אופן ההכנה:

 

אם אתם מכינים את המלית בבית אז מתחילים מהמלית 24 שעות קודם.

למלית- מניחים בקערה שוקולד לבן ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים היטב ומעבירים לקערה, מעבירים למקרר ל- 24 שעות.

לאחר מכן מעבירים לשקית זילוף ומשאירים במקרר עד ההרכבה.

 

ממשיכים אל הבצק –

בקערת המיקסר מניחים חמאה, שמנת מתוקה, קמח, קקאו, אבקת סוכר,וניל ומלח, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה , כאשר נוצר בצק פירורי מוסיפים חלמונים. ממשיכים את פעילות המיקסר עד בצק אחיד וחלק.

 

את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר כשעתיים לפחות.

 

מחממים תנור ל- 160 מעלות, מצב סטטי.

 

מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח עבודה.

מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי דק, חותכים עם קורצן עגול.

 

מניחים את העיגול על כף היד, מניחים פרלין שוקולד לבן או מזלפים מעט מילוי , בקצוות העיגול  מורחים מעט חלבון וסוגרים את הקצוות למשולש אוזן המן. חשוב לסגור היטב את הקצוות אחרת האוזן המן תפתח במהלך האפייה.

 

מניחים את האוזני המן על מגש אפייה, מרופד בנייר אפייה ואופים כ-10 עד 12 דקות או כשנוגעים בבצק והוא מעט יציב אך רך.

 

תזהרו לא לשרוף א השוקולד לבן. בגלל שהבצק עם קקאו , לאחר האפייה הבצק ירגיש לכם לא אפוי או רך מידי. מניחים אותו לצינון 30 דקות והאוזן המן תתייצב.

 

לאחר כשעה של צינון ניתן להעביר לאחסון בקופסא בטמפרטורת החדר.

 

פרסום ממומן בשיתוף " השף הלבן".

 

 

[js-disqus]