fbpx

רוזלך נוטלה

21 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

רוזלך נוטלה – המתכון על פי כוס מדידה אוניברסלית 

 

לבצק שמרים:

500 גרם קמח ( ½3 כוסות )

15 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

300 מ"ל מים פושרים ( ¼1 כוסות )

60 גרם שמן זית (1/4 כוס )

1 כפית מלח

 

למילוי: 300 גרם ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים בזרם דק את המים והשמן זית וממשיכים לערבב על מהירות בינונית במשך כ-7 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת בצק דביק , גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הנפח , בערך כשעה.

 

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל- 4 כדורים ומשאירים להתפחה על משטח מקומח ( בין חצי שעה לשעה ).

 

מחממים תנור ל-200 מעלות  טורבו.

 

לאחר התפחה לוקחים כדור, מניחים על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק.

מעל הבצק מורחים שכבת נוטלה ומגלגלים לרולדה, את הרולדה פורסים עם סכין, כל חתיכת בצק מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

כך חוזרים עם כל שאר הבצק. את הרוזלך מכניסים ישר לאפייה לא מחכים שיתפח לאחר הוספת המילוי.

מכניסים לאפייה כ-7 עד 10 דקות או עד שהרוזלך מזהיב מעט בחלק העליון.

 

מוציאים לצינון , מפדרים באבקת סוכר ואוכלים כשהרוזלך חמים.

 

 

[js-disqus]