fbpx

קרמבו ביתי

10 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

עונת הקרמבואים החלה … זה הזמן בשנה שהקרמבו עולה למדפים, זה הסימן שהחורף אוטוטו כבר כאן.
קרמבו זה טעם של ילדות ונוסטלגיה, לקלף את העטיפה ולהתלבט מאיפה להתחיל מהעוגייה או מהקצפת למעלה .. אבל מהיום שהתחלתי להכין קרמבו בבית הפסקתי לקנות את הקרמבו שמוכרים בסופר.
הקרמבו הביתי טעים יותר, ללא חומרים משמרים, טעם וונילי שאין להסביר. אם תתחילו להכין אני מבטיחה לכם שתם עידן הקרמבו הקנוי.
הקרמבו הביתי מורכב מעוגייה שאתם תבחרו , זה יכול להיות בצק פריך או אפילו אוריאו , מעל העוגייה מגיע הקרם שהוא למעשה מרנג שוויצרי.
את המרנג השוויצרי מכינים מחלבונים וסוכר , את המרנג מבשלים מעל בן מארי עד המסת הסוכר ( חשוב מאוד כל הזמן לערבב כדי שלא תיווצר חביתה) ולאחר מכן מקציפים עד מרנג יציב מאוד, אופן הכנה מאוד פשוט אבל! מרנג זה נושא עדין ולכן חשוב מאוד להקפיד על סביבה נקייה ויבשה, קערת מיקסר נקייה ללא שומן וללא מים, כל הכפות שתשתמשו בהם חייבים להיות נקיים ויבשים! אם תקפידו על הכללים מובטח לכם מרנג מדהים.
חשוב להיות זריזים עם המרנג אחרי ההקצפה מכיון שמרנג אחרי זמן מה בחוץ נהיה נוזלי ולא ניתן לזלף אותו , לכן לזלף מיד אחרי ההקצפה.
בהצלחה! ועונת קרמבואים נעימה
לקרמבו – (20 יחידות)
20 יחידות עוגיות עגולות (מה שאתם שאוהבים)
למרנג:
4 חלבונים L
1 כוס סוכר (200 גרם)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה: 
מניחים את העוגיות העגולות על משטח ישר שיהיה אפשר להכניס למקפיא.
מתחילים עם המרנג: מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, מערבבים קלות עם כף ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) , שמונח על להבה קטנה, חשוב לוודא שהקערה לא נוגעת במים שבתוך הסיר, מבשלים את החלבונים מספר דקות עד שהסוכר נמס, אפשר לבדוק עם 2 אצבעות , אם מרגישים גרגירים להמשיך לבשל את החלבונים , אם יש מרקם חלק זה הזמן להוריד את הקערה מהסיר. (כמובן שכל הזמן הזה מערבבים את החלבונים עם כף ,אחרת החלבונים יתבשלו ויהפכו לחביתה).
מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה ויבשה! מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה חלקה ומבריקה. מעבירים את המרנג המוקצף לשק זילוף עם צנטר עגול חלק ומזלפים את הקרמבואים כלפי מעלה מעל העוגייה העגולה. מסיימים לזלף את כל הקרמבואים, מעבירים להקפאה כשעתיים לפחות.
ממשיכים עם הציפוי: בקערה מניחים שוקולד ושמן , ממיסים במיקרוגל עד המסה מלאה, תזהרו שהשוקולד לא ישרף. מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וארוך שיהיה נוח לטבול את הקרמבו. מניחים את השוקולד בצד להצטננות.
שלב הציפוי: מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא ומוודאים שהשוקולד המומס הגיע לטמפרטורת החדר אך נוזלי ולא סמיך ( הכי חשוב שהשוקולד לא יהיה רותח ).
לוקחים קרמבו קפוא טובלים אותו בצורה הפוכה לתוך הכוס הצרה כך שכל המרנג מכוסה שוקולד, מרימים ומשאירים הפוך במשך כמה שניות כדי שירדו כל השאריות , הופכים ומניחים את העוגיה על צלחת הגשה , כך חוזרים על כל הקרמבואים.
אם השוקולד מתקרר ומתקשה ניתן לחמם חימום קצר במיקרוגל.
את הקרמבואים שומרים בהקפאה!

[js-disqus]