fbpx

שושני שמרים חלבה ונוטלה

4 פברואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

העוגה מורכבת מ-2 בצקים, בצק אחד שמרים קלאסי לבן ובצק שני שמרים עם קקאו.

אם אתם לא רוצים להתחיל להתעסק עם 2 בצקים כמובן שאפשר להשתמש רק בבצק קקאו או רק בבצק הקלאסי ועליהם למרוח נוטלה וחלבה.

חשוב כל הזמן לעבוד על משטח מקומח היטב! הבצקים עדינים ואל תשכחו שיש עליהם גם ממרחים שמכבידים.

חשוב לא למרוח שכבה עבה של נוטלה או של חלבה. שיהיה איזון בין הטעמים וגם שלא יכביד מידי על הבצק.

 

 

שושני שמרים חלבה ונוטלה ( 18 יחידות ):

 

לבצק שמרים קקאו:

500 גרם קמח

1/2 כוס סוכר

20 גרם שמרים טריים

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה רכה

25 גרם קקאו

קורט מלח

 

לבצק שמרים קלאסי:

500 גרם קמח

1/2 כוס סוכר

20 גרם שמרים טריים

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה רכה

קורט מלח

 

למילוי:

300 גרם ממרח חלבה

300 גרם ממרח נוטלה

 

סירופ סוכר להברשה – 100 גרם סוכר + 100 גרם מים – להרתיח ביחד.

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים מהבצק שמרים קלאסי , בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר. מוסיפים ביצה וחלב, לאחר מכן מוסיפים את החמאה ממשיכים את פעילות הלישה של המיקסר משך כ-15 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

נקבל בצק די דביק , נעביר אותו בעזרת מרית או ידיים משומנות לקערה, עוטפים ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.

 

ממשיכים אל הבצק שמרים קקאו, בקערת המיקסר מניחים קמח, קקאו, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר. מוסיפים ביצה וחלב, לאחר מכן מוסיפים את החמאה ממשיכים את פעילות הלישה של המיקסר משך כ-15 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

נקבל בצק די דביק , נעביר אותו בעזרת מרית או ידיים משומנות לקערה, עוטפים ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים לעיצוב השושנים.

מחממים מעט את הממרחים כדי שיהיו נוחים יותר לעבודה.

מוציאים את הבצק הקלאסי מהקערה , מקמחים את המשטח עבודה ואת החלק העליון של הבצק ומרדדים למלבן ( לא דק מידי! הבצק נורא עדין ), מניחים אותו בצד.

 

ממשיכים אל הבצק קקאו, מוציאים אותו מהקערה אל משטח עבודה מקומח מרדדים למלבן די דומה בגודל למלבן שעשינו.  חשוב כל הזמן לקמח את משטח העבודה כי הבצק נורא עדין.

 

מעל מלבן הקקאו מורחים שכבה עדינה של ממרח נוטלה. בזהירות רבה מניחים את המלבן שמרים הקלאסי ( הלבן ) מעל הממרח נוטלה.

בודקים שהמשטח מקומח ומרדדים מעט את המלבנים ביחד כדי ליצור בצק מעט דק יותר.

מעל המלבן הלבן מורחים ממרח חלבה , בעדינות.

פורסים את המלבן לרצועות , כל רצועה מגלגלים בעדינות לשושנה. את כל השושנין שיצרנו מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

משאירים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח. וזה הזמן לחמם תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון.

 

 

לאחר התפחה מברישים את השושנים בביצה, מכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות, עד הזהבה.

 

לאחר אפייה מברישים במי סוכר ומניחים לעוגה להצטנן.

 

לאחר צינון ניתן לזלף מעט נוטלה ולקשט עם שיערות חלבה. העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כ- 4 ימים.

[js-disqus]