fbpx

פארי ברסט לוטוס

6 אוקטובר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

פארי ברסט לוטוס (  קוטר 20 ס"מ ):

 

לבצק רבוך:

125 מ"ל מים

125 מ"ל חלב

115 גרם חמאה

10 גרם סוכר

5 גרם מלח

140 גרם קמח

3-4 ביצים (200-230  גרם ביצים)

 

שקדים פרוסים לקישוט

 

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

5 כפות אבקת סוכר

צנצנת לוטוס ( לקרם ולקישוט )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות, סטטי.

 

בסיר מניחים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח, מביאים לרתיחה.

 

לאחר רתיחה מוסיפים את הקמח , מורידים מהאש ומערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מחזירים לאש ל 2 דקות לייבוש קל של הבצק תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

את הבצק מעבירים לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את הבצק.

 

או שמשאירים בסיר ומקררים את הבצק בעזרת ערבוב עם כף

 

אחרי כמה דקות של ערבוב, כאשר קערת המיקסר קרה והבצק התקרר מתחילים להוסיף את הביצים ,מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים, כאשר אחת נטעמת והבצק מתאחד מוסיפים את הבאה בתור.

 

מתחילים קודם כל עם 3 ביצים. את הביצה הרביעית טורפים בקערה קטנה וכל פעם מוסיפים קצת עד קבלת בצק נוזלי אך לא מידי, אם תיקחו מעט בצק בין שתי האצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע.

 

 

לאחר מכן מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגול אחד גדול בקוטר 20 ס"מ. צמוד אליו מזלפים עוד עיגול כך שנקבל עיגול כפול.

מעל העיגול מזלפים עיגול נוסף כך שיקבל גובה. מפזרים מעל שקדים פרוסים

 

 

מכניסים לאפייה. לא פותחים את התנור במהלך האפייה. אופים כשעה או מוציאים מהתנור ברגע שהבצק שהבצק שחום.

לאחר האפייה מוציאים ומצננים.

 

פורסים את הפארי ברסט במרכז כך שנקבל 2 חלקים ומכינים את הקרם.

 

עיצוב הפארי ברסט-

קודם כל מחממים את צנצנת הלוטוס או באמבט מים חמים או במיקרוגל רק תשימו לב שאין שאריות אלומיניום למעלה.

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר, מחברים וו בלון ומקציפים תוך כדי ההקצפה מוסיפים 300 גרם ממרח הלוטוס, מקציפים עד קציפה יציבה.

את הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

 

מניחים את תחתית הפארי ברסט על צלחת הגשה , מעל מזלפים מעט לוטוס מומס.

מעל הלוטוס מזלפים קציפת מסקרפונה, סוגרים עם החלק העליון של הפארי ברסט ומכניסים לקירור להתייצבות במשך 4 שעות.

 

לאחר מכן מקשטים עם אבקת סוכר ולוטוס מומס, מגישים ופורסים.

הפארי ברסט נשמר במקרר למשך 4 ימים.

 

לגרסא פרווה:

בבצק רבוך ממירים את החמאה לנטורינה / מחמאה.

את החלב ממירים למים.

את הקרם הופכים לקצפת פרווה, את השמנת המתוקה ממירים לקרם קוקוס או שמנת צמחית.

את המסקרפונה משמיטים מהמתכון ומוספים 4 כפות אינסטנט פודינג וניל.

ממשיכים על פי הוראות המתכון.

 

 

[js-disqus]