fbpx

טארט שוקולד מושלם

28 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

טארט שוקולד חלומי, ולמה הוא חלומי?

קודם כל הוא שוקולדי וכל כך מפנק, הכי מנחם שיש. בונוס נוסף שלו זה שהוא כל כך קל להכנה, אין אחד שלא יכולה להכין אותו.

הבסיס שלו מורכב מעוגיות שוקולד ולא בצק פריך מה שמקל על תהליך ההכנה שלו. אבל אם אתם רוצים ללכת בדרך הארוכה תכינו אותו עם בצק פריך.

אז אם אתם מחפשים טארט טעים, מרשים ומפנק ואתם מפחדים מבצק פריך, זה הפתרון בשבילכם!

 

טארט שוקולד מושלם (תבנית פאי / רינג נמוך בקוטר 24):

 

לבסיס:

200 גרם עוגיות פתיבר חומות / עוגיות שוקולד

75 גרם חמאה מומסת

 

למלית שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

150 מ”ל שמנת מתוקה

4 ביצים

100 גרם חמאה

כף קקאו

(יש אופציה להוסיף 2 כפות סוכר – תלוי במידת המתיקות שאתם רוצים )

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ”ל שמנת מתוקה

20 גרם חמאה רכה

 

לקישוט: קקאו

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

מתחילים עם הבסיס: במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפתיבר עד מרקם חולי , מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד איחוד.

 

מעבירים את פירורי העוגיות אל תבנית הפאי, ומהדקים היטב בשטח כל תבנית הפאי כולל בדפנות, חשוב מאוד לא להשאיר חורים ריקים כדי שהמלית לא תברח החוצה.

 

מעבירים את הקלתית להקפאה וממשיכים למלית: בקערה מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים לקערה את הביצים וטורפים היטב, לבסוף מוסיפים את אבקת הקקאו וטורפים שוב עד בלילה חלקה ללא גושים.

 

מעבירים את הבלילה בזהירות אל הקלתית הקפואה , מכניסים לאפייה כ-20 דקות, תשימו לב שהמלית אמורה להשאר מעט רוטטת לאחר האפייה.

 

מוציאים מאפייה ומצננים במקרר כשעתיים.

 

ממשיכים לציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחמאה רכה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים בזהירות את הציפוי מעל הטארט , מיישרים בעזרת פלטה ומחזירים שוב להתייצבות כשעה.

 

לאחר קירור מלא משחררים את הטארט מהרינג, מניחים על צלחת הגשה , מפדרים באבקת קקאו ומגישים.