fbpx

עוגת סולת של דודה ציפי

23 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

מי שעוד עוקב אחריי מתחילת דרכי יודע מי זאת דודה ציפי בשבילי.

לאחר שאמא שלי נפטרה הקשר בינינו התהדק … היא ממש כמו האמא השנייה שלי , אני לומדת ממנה המון ( בעיקר במטבח ) והיא חלק בלתי נפרד מחיי.

כל שישי שאני באה אליה אני מגלה עוגה חדשה, כל פעם היא ממציאה את עצמה מחדש.

עוגת הסולת הזאת מופיעה כמעט כל שישי אחרי הארוחה, אני לא יודעת איך עד היום לא חשבתי להעלות אותה, היא הכי מבוקשת אצלינו… אבל אני חושבת שרגע לפני יום כיפור זה זמן מעולה!

היא פשוט באה בול אחרי הצום עם כוס תה.

עוגה כזאת עסיסית ורכה, לא מתוקה מידי ולא כבדה ומי יודע אולי גם אצלכם תהפוך כל שישי לקבועה אחרי הארוחה (:

 

עוגת סולת ( תבנית מלבנית 25*35 או תבנית עגולה בקוטר 24 ):

 

4  ביצים מופרדות

3/4  כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס תפוזים

1 כוס סולת

1 כוס קמח

1 כוס קוקוס

10 גרם אבקת אפייה

 

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).

 

בקערת המיקסר מניחים את החלבונים והסוכר, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה ולבנה. מעבירים את הקציפה לקערה נקייה.

 

בקערת המיקסר מניחים חלמונים, שמן  ומיץ תפוזים, בעזרת וו בלון מערבבים על מהירות נמוכה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את הסולת, הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה, מערבבים עד איחוד החומרים.

 

אל קערת המיקסר מוסיפים את קציפת החלבונים, מקפלים בעדינות עד בלילה אחידה.

 

מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים מעט ואופים את העוגה כ-45 דקות או עד שקיסם שננעצץ יוצא עם פירורים.

 

לסירופ סוכר: את סירופ הסוכר מכינים תוך כדי שהעוגה בתנור כדי שיספיק להתקרר.

 

בקלחת מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומניחים בצד לקירור.

 

כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים מעליה את סירופ הסוכר כשהוא מצונן , מפזרים מעל קוקוס ומניחים את העוגה לצינון.

 

ניתן לפרוס את העוגה כשעה לאחר האפייה.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב או בקופסא אטומה