fbpx

בוגאצה משפחתית

23 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

את המאפה הזה אתם לא תפסיקו להכין.

בוגאצה משפחתית עם מלית סולת מתוקה, מאפה יווני או בשמו השני מאפה האלים.

את הבוגאצה הכרתי בטיול שעשיתי לאתונה ומאז התאהבתי.

שכבות של דפי פילו עדינים עם מלית כל כך טעימה ועדינה במרכז, אין אחד שלא יתאהב במאפה הזה.

מעל הכל קצת אבקת סוכר ויש כאלו ששמים גם קינמון ( בעיניי זה תמיד מוסיף ).

 

בוגאצה משפחתית ( תבנית 20*30):

 

למלית:

500 מ"ל חלב

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% של "השף הלבן "

120 גרם סוכר

3/4 כוס סולת

1 כפית מחית וניל

2 ביצים

10 גרם חמאה

 

להרכבה:

12 יחידות דפי פילו

120 גרם חמאה מומסת

 

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם המלית- בסיר רחב מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר וסולת, מבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד הסמכה.

לאחר מכן מורידים מהאש ומחכים שהמלית תתקרר מעט. מערבבים מידי פעם.

לאחר צינון קל, מוסיפים ביצה אחת וטורפים מיד , מוסיפים את הביצה השנייה וטורפים שוב.

מוסיפים את הוניל והחמאה, טורפים היטב עד מלית אחידה.

מעבירים את המלית לתבנית שטוחה , מכסים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב טורבו.

 

הרכבת המאפה- לצפייה בסרטון ההרכבה לחצו כאן 

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים דף פילו מעל מברישים בחמאה, מניחים שוב דף פילו ושוב מברישים בחמאה כך חוזרים עד שיש שכבה של 6 דפי פילו.

אחרי שהנחנו 6 דפי פילו מוזגים את המלית ,  משטחים עם כף כך שהמלית תהיה באופן שווה.

מעל המלית מניחים דף פילו, מברישים בחמאה וכך ממשיכים עם שאר דפי הפילו.

את קצוות דפי הפילו מכניסים פנימה כך שנקבל בחלק העליון מאפה מרושל באופן חופשי.

מברישים במעט חמאה את השכבה העליונה ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

חשוב שהמאפה יאפה היטב כדי שלא נקבל תחתית בצקית.

 

לאחר אפייה מלאה מוציאים לצינון, מניחים לצינון כשעה. לאחר מכן ניתן לחלץ את המאפה מהתבנית עם נייר האפייה או להשאיר את המאפה בתבנית.

מפדרים באבקת סוכר ופורסים עם סכין חדה לפרוסות.

בתיאבון!

 

את המאפה שומרים במקרר, לאחר הקירור ניתן לחמם בתנור ב- 100 מעלות.

 

פרסום ממומן בשיתוף " השף הלבן".

 

 

 

[js-disqus]