fbpx

סהרוני שקדים מצופים שקדים פרוסים

13 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

סהרוני שקדים ענקיים מצופים שקדים פרוסים ( 25 עוגיות ):

 

לבצק:

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים טחונים

1 ו – 2/3 כוסות קמח כוסמין לבן של "סוגת"

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

לציפוי:

1 חלמון מהול ב- 1 כף חלב

100 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, מלח ואבקת אפייה, מחברים וו גיטרה ומערבבים הכל עד קבלת בצק אחיד וחלק.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.

 

לאחר קירור מגיע שלב העיצוב.

מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות. מכל חתיכה יוצרים נחש ומעצבים בצורת חצי ירח.

מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה, מניחים במרווחים כי העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה.

לאחר הנחת העוגיות מברישים בחלמון עם חלב, ממש מעט.

מניחים בצלחת רחבה את השקדים הפרוסים, לוקחים בזהירות את העוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק, אם יש צורך מהדקים מעט עם הידיים.

כך חוזרים עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד מעט הזהבה.

 

לאחר האפייה מפדרים באבקת סוכר בנדיבות ומניחים לצינון בצד כחצי שעה.

לאחר חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא.

 

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

 

 

פרסום ממומן בשיתוף "סוגת".

[js-disqus]