fbpx

קראק פאי

23 מאי 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

 

קראק פאי – מבוסס על מתכון של כריסטינה טוסי ( תבנית מתפרקת בקוטר 24 ):

 

לעוגיית שיבולת שועל:

1 כוס "קוואקר"

80 גרם חמאה

5 כפות סוכר חום בהיר

2 כפות סוכר לבן

1 ביצה

1/2 כוס קמח לבן

1/8 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

50 גרם חמאה מומסת

 

למלית:

1/2 כוס סוכר לבן

1/3 כוס סוכר חום בהיר

110 גרם חמאה מומסת מצוננת

4 חלמונים

90 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי.

 

מתחילים עם עוגיית השיבולת שועל- בקערת המיקסר מניחים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, חמאה ומלח, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד או לחילופין את הבצק מכינים באופן ידני.

נקבל בצק דביק.

 

את הבצק מעבירים לנייר אפייה ומשטחים בעזרת ידיים מעט רטובות או בעזרת מרית.

מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד מעט הזהבה. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

 

לאחר צינון מלא טוחנים את עוגיית שיבולת השועל. אל הפירורים מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת ומערבבים עד קבלת פירורים לחים.

את הפירורים מניחים בתבנית פאי מתפרקת ומשטחים לתבנית ( לצדדים ולתחתית ) , אפשר להיעזר בתחתית של כוס, גב של כף או בעזרת הידיים. חשוב שהפירורים יהיו מהודקים היטב.

 

עוברים להכנת המלית- את המלית אפשר להכין עם מטרפה או במיקסר עם וו גיטרה.

מניחים בקערה סוכר לבן, סוכר חום בהיר, חמאה ומערבבים ( טורפים היטב או עם וו גיטרה ). מוסיפים חלמונים ושוב טורפים. מוסיפים שמנת מתוקה, קורט מלח וטורפים היטב עד בלילה אחידה וקרמית ללא גושים.

את הבלילה מוזגים בזהירות רבה אל תבנית הפאי (   לא למזוג מגובה אחרת התחתית תשבר ) .

מכניסים את הפאי לאפייה במשך כ- 30 דקות , אם במהלך האפייה מופיעות בועות אל תבהלו זה בסדר.  לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות.

השוליים של הפאי צריכים להיות יציבים, המרכז מעט רוטט והפאי למעלה זהוב.

מוציאים ומצננים לאחר מכן מכניסים לקירור למשך הלילה.

 

לאחר קירור מלא מחלצים את הפאי מהתבנית, בוזקים מעט אבקת סוכר ופורסים.

את הפאי מגישים עם קרם פרש או מעט שמנת חמוצה , מומלץ מאוד לא לוותר כדי לאזן את מתיקות הפאי.

 

 

 

[js-disqus]