fbpx

מגולגלות נוטלה

13 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

המתכון של עוגיות התמרים בגרסא השוקלדית עם נוטלה!

תזהרו הן ממכרות …

 

כמה דברים לפני שמתחילים: 

הבצק שיתקבל הוא דביק וזה בסדר. לאחר קירור הבצק הוא יהיה כמובן יותר נוח אך עדיין דביק וזה בסדר.

את הבצק מרדדים מעל משטח מקומח היטב וכמובן לקמח גם למעלה, כמה קמח? כמה שצריך. תבדקו תמיד שהבצק לא נדבק.

כדי לקבל עוגייה שוקולדית עם הרבה מילוי תרדדו את הבצק למלבן די דק. אל תשכחו שזה מעט תופח באפייה.

כדי להקל על תהליך הגלגול תיעזרו בנייר אפייה, את הרולדה תגלגלו מעל נייר האפייה.

תשימו לב שלא הגזמתם עם המילוי, אני תמיד בעד לשים מכל הלב אבל לא להגזים כדי שהרולדה לא תקרע לכם במהלך האפייה.

אבל גם אם כן נקרעה לא נורא, קצת אבקת סוכר למעלה והכל מסתדר (:

 

 

עוגיות נוטלה מגולגולת: (2 רולדות)

 

לבצק:

גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

½2 כוסות קמח

50 גרם אבקת סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

למילוי:

ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים קמח, אבקת סוכר, קורט מלח ואבקת אפייה, מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב גביע שמנת חמוצה וחמאה קרה. ממשיכים לערבב עד בצק חלק ואחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה, לקירור קל.

 

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

 

מוציאים את הבצק אחרי שהוא נח שעה במקרר, חוצים את הבצק ל-2.

לוקחים חלק אחד של הבצק, מניחים מעל נייר אפייה מקומח ומרדדים למלבן דק דק ממש, אך תיזהרו שלא יקרע.

מורחים מעל המלבן את ממרח הנוטלה ( כדאי להיעזר בפלטה או מרית) בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה.

בעזרת סכין מקומחת עושים סימונים או חריצים ברולדה ( לא פורסים עד הסוף) לעוגיות , מניחים את הרולדה עם הנייר אפייה על תבנית אפייה

 

כך חוזרים גם עם הרולדה השנייה. אופים את העוגיות כ-20 עד 30 דקות, הרולדה לא אמורה לקבל צבע זהוב, היא אמורה להישאר רכה ולא קשה.

 

אחרי אפייה מוציאים את העוגיות מהתנור, פורסים לעוגיות ,מפדרים באבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה כשבוע  ימים.

 

 

 

** הערה חשובה: העוגיות אמורות להישאר לבנות ולא לקבל צבע זהוב, אם תגיעו לצבע זהוב העוגיות יתקשו ולא ישארו רכות.
זמן האפייה משתנה מתנור לתנור ולכן ממליצה לבדוק אחרי 20 דקות את מצב העוגיות, תגעו בהן אם אתם מרגישים שהן די רכות ואפויות זה הזמן להוציא, אם עדיין לא אפויות, להשאיר מספר דקות נוספות ולפקח.