fbpx

עוגות שוקולד צ'יפס רכה ועסיסית

18 אוגוסט 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שוקולד צ'יפס ( 3 תבניות אינגליש קייק סטנדרט / 2 תבניות אינגליש קייק גדולות):

 

4 ביצים

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום בהיר

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 ו- 1/3 כוסות קמח

2.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

 

250 גרם שוקולד צ'יפס

2 כפות קמח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את הסוכר הלבן והסוכר החום. מקציפים עד קציפה בהירה.

תוך כדי ההקצפה מוסיפים שמנת מתוקה וקמח לסירוגין – חצי מיכל שמנת, לאחר מכן מוסיפים חצי מכמות הקמח ואז השמנת שנותרה ולאחר מכן את שאר הקמח.

מוסיפים את אבקת האפייה והמלח. ממשיכים לערבב רק עד איחוד.

לאחר מכן מניחים את השוקולד צ'יפס בקערה נקייה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב כך שכל השוקולד יהיה מצופה קמח , אני ממליצה לערבב עם הידיים היטב כך תוודאו שכל השוקולד מצופה קמח.

 

את השוקולד צ'יפס מעבירים לקערת הבלילה, מקפלים בעזרת מרית כך שתתקבל בלילה אחידה עם פיזור אחיד של שוקולד צ'יפס.

 

מוזגים את הבלילה באופן שווה בין 3 תבניות אינגליש קייק סטנדרט או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות.

מיישרים את הבלילה ולמעלה מקשטים עם עוד קצת שוקולד צ'יפס.

 

מכניסים לאפייה כ -35 עד 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים והחלק העליון זהוב מאוד.

 

[js-disqus]