fbpx

מאפינס דבש ושוקולד מריר

23 ספטמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

מאפינס דבש ושוקולד מריר ( 16 יחידות ):

 

3 ביצים בגודל L

1 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1 כוס שמן

1 כוס דבש

2.5  כוסות קמח

1 כוס תה פושר מ- 2 תיונים ( או כוס מים רותחים עם כף קפה נמס )

2 כפיות אבקת אפייה

1/2  כפית אבקת סודה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון טחון

 

300 גרם מטבעות שוקולד מריר של עלית

 

אופן הכנה:

 

מחממים תנור ל-165 מעלות.

 

בקערה מניחים ביצים,שמן , סוכר לבן וחום , טורפים מעט רק עד איחוד. מוסיפים את הדבש וטורפים שוב עד איחוד.

מוסיפים את הקמח , אבקת אפייה, אבקת סודה , מלח וקינמון, טורפים היטב עד איחוד מלא של החומרים.

לבסוף מוסיפים את כוס התה וטורפים עד בלילה אחידה ונוזלית ללא גושים.

 

בקערה נפרדת מניחים מטבעות שוקולד ו-2 כפות קמח ומערבבים היטב עד שכל השוקולד מריר מצופה קמח.

מעבירים את השוקולד אל קערת הבלילה ומקפלים.

מניחים את הבלילה בצד ל-10 דקות ומערבבים שוב.

 

מוזגים את הבלילה אל תבניות שהברשנו בחמאה (כ  3/4  גובה ), מפזרים מעט מטבעות שוקולד מריר ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

 

[js-disqus]