fbpx

פחזניות עם קרם מסקרפונה

15 יולי 2021 מאת עדי קלינגהופר

פחזניות זו קלאסיקה!

פחזנית היא קינוח אישי ( בצק רבוך אפוי ) שכל אחד מתחבר ואוהב, יש כאלו עם קצפת, יש כאלו עם פטיסייר , מסקרפונה ועוד עולם שלם של טעמים.

הפעם הלכתי על קרם מסקרפונה, קודם כל הוא הכי פשוט להכנה. הוא טעים בטירוף ועשיר וגם יציב לזילוף!

כמובן שאם רוצים לשחק עם הטעמים אפשר להוסיף לקרם מסקרפונה מחיות כמו נוגט, פיסטוק, פטל וכו'.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הפחזניות אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות על מצב סטטי.

במהלך האפייה לא פותחים את דלת התנור! לא מכניסים כף עץ ולא עושים פתח אוורור.

את התנור ניתן לפתוח רק לאחר 30 דקות של אפייה.

הפחזניות מוכנות ברגע שהן זהובות ושזופות , אם תוציאו אותן לפני שיזהיבו הפחזניות ינחתו.

מומלץ להכין את הפחזניות ביום ההגשה, אבל אם אתם רוצים להכין אותן מראש ניתן לאפות ולהקפיא ללא מילוי בקופסא אטומה, ברגע שרוצים למלא אותן במילוי מוציאים ומכניסים לאפייה על 180 מעלות כחמש עד שבע דקות.

 

פחזניות עם קרם מסקרפונה ( 25 יחידות ):

לפחזניות:

125 מ"ל מים

125 מ"ל חלב

120 גרם חמאה

10 גרם סוכר

5 גרם מלח

140 גרם קמח

3-4 ביצים (200-230  גרם ביצים)

 

לקראמבל:

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

80 גרם חמאה

 

 

לקרם מסקרפונה:

250 מ”ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה של "גד"

5 כפות אבקת סוכר

תוספת לקרם נוגט – 3 כפות מחית נוגט

 

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הקראמבל:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, סוכר וחמאה. מפעילים את המיקסר ומערבבים עד איחוד החומרים וקבלת בצק אחיד.

מניחים את הבצק  בין 2 ניירות אפייה ומרדדים עד בצק דק ואחיד, את הבצק עם הניירות אפייה מכניסים למקפיא עד הרכבת הפחזניות.

 

ממשיכים עם הפחזניות:

מחממים תנור ל – 180 מעלות, סטטי.

 

בסיר מניחים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח, מביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מוסיפים את הקמח , מורידים מהאש ומערבבים בעזרת כף עץ עד קבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מחזירים לאש ל 2 דקות לייבוש קל של הבצק תוך כדי ערבוב מתמיד.

את הבצק מעבירים לקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את הבצק.

 

אחרי 10 דקות של ערבוב, כאשר קערת המיקסר קרה והבצק התקרר מתחילים להוסיף את הביצים.

מוסיפים בכל פעם אחת , כאשר אחת נטעמת והבצק מתאחד מוסיפים את הבאה בתור. מתחילים קודם כל עם 3 ביצים. את הביצה הרביעית טורפים בקערה קטנה וכל פעם מוסיפים קצת עד קבלת בצק נוזלי אך לא מידי, אם תיקחו מעט בצק בין שתי האצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע.

לאחר מכן מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים על נייר אפייה במרווחים שווים , עיגולים בקוטר 4 ס”מ (חשוב לשמור על מרווחים מכיוון שהפחזניות תופחות במהלך האפייה).

 

לאחר זילוף הפחזניות מוציאים את בצק הקראמבל מהמקפיא וקורצים בעזרת קורצן עגול עיגולים בקוטר 4 ס”מ (אם הבצק מפשיר , תחזירו להקפאה של כמה דקות). מניחים עיגול קראמבל מעל כל פחזנית.

 

 

מכניסים את הפחזניות לאפייה. ב-30 דקות הראשונות אסור לפתוח את התנור.

אופים את הפחזניות כ-30 עד 40 דקות כאשר הפחזניות זהובות ותפוחות מוציאים אותן ומניחים להצטננות מלאה.

 

 

לקרם מסקרפונה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה יציבה ( אם רוצים קרם נוגט מוסיפים במהלך ההקצפה את המחית ).

את הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

 

הרכבת הפחזניות: מסדרים את הפחזניות על צלחת.

בעזרת סכין משוננת חוצים כל פחזנית באמצע, מזלפים את קרם המסקרפונה, מזלפים בתוך קרם המסקרפונה גם את הקרמל.

לבסוף סוגרים את הפחזנית עם החלק העליון של הפחזנית.

כך ממשיכים עם שאר הפחזניות.

אם אתם לא רוצים לחצות את הפחזניות ניתן גם למלא אותן מהחלק התחתון בעזרת שקית זילוף.

את הפחזניות שומרים במקרר.

 

[js-disqus]