fbpx

חצ'אפורי גבינות מטורף

2 אוגוסט 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

חצ'אפורי גבינות ( 4 יחידות גדולות / 6 יחידות אישיות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

350 גרם מים פושרים

4 כפות שמן זית

1 כף מלח

 

מילוי גבינות:

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

200 גרם גבינת פטה

 

4 חלמונים לשלב הסופי

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים טריים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות נמוכה.

מוזגים מים בהדרגה ומוסיפים שמן זית לאחר כ- 5 דקות מוסיפים מלח.

ממשיכים ללוש את הבצק במשך כ- 10 דקות. נקבל בצק דביק ומעבירים לקערה משומנת , מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

לאחר מכן מורידים את האוויר , מחלקים ל- 4 כדורים, מכסים ומניחים להתפחה כ- 30 דקות.

 

בינתיים מכינים את המלית – בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת מוצרלה וגבינת פטה, מערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.

 

מעצבים את החצ'אפורי –  

מחממים תנור ל- 200 מעלות , טורבו.

לוקחים כדור בצק , משטחים מעט עם הידיים ומרדדים לעיגול בקוטר 20-25 ס"מ.

מגלגלים את השוליים וצובטים את הקצוות , יוצרים מעין סירה.

מעבירים את הבצק בזהירות עם 2 הידיים אל נייר האפייה. כך חוזרים עם כל הבצק.

במרכז הסירה שיצרנו מניחים כף גדושה של מלית גבינות ובעזרת הידיים מפזרים באופן אחיד.

 

מכניסים את הבצקים לאפייה כ- 20 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מוציאים מאפייה, מניחים באמצע כל חצ'אפורי חלמון ומכניסים לאפייה נוספת כ- 3 עד 4 דקות.

 

לאחר מכן מברישים את קצוות הבצק בשמן זית / חמאה.

ומגישים כשהמאפה חם!

 

איך אוכלים אותו? מערבבים עם מזלג את החלמון עם הגבינות / בוצעים חתיכה מהבצק ואיתו מערבבים. וזוללים.

[js-disqus]