fbpx

בייגל אמריקאי הכי טעים שיש

27 פברואר 2024 מאת עדי קלינגהופר

בייגל אמריקאי הכי טעים שיש ( 8 יחידות):

 

לבצק-

500 גרם קמח לחם

21 גרם שמרים טריים / 7 גרם שמרים יבשים

3 כפות סוכר

300 מ"ל מים

5 כפות שמן זית

כף מלח

 

למי הבישול-

סיר רחב עם מים

כף אבקת סודה לשתייה

3 כפות סילאן

 

לקישוט-

תבלין "הכל על הבייגל" או לחילופין פרג ושומשום.

 

אופן ההכנה-

מתחילים עם הבצק, בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח , קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית. מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים את המלח ולשים במשך 10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל- 8 חתיכות ( 110 גרם ).

מכדררים לכדורים ומניחים על משטח עבודה משומן, משמנים את הכדורים עם תרסיס שמן, מכסים עם ניילון נצמד או מגבת ומניחים כ-10 דקות.

 

ממשיכים לעיצוב הבייגל, לאחר 10 דקות לוקחים כל כדור, בעזרת 2 האגודלים יוצרים חור במרכז הכדור ולאט לאט מותחים ויוצרים את צורת הבייגל.

כך יוצרים עם כל הכדורים ומניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן היטב כדי למנוע הידבקות.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ-45 דקות או עד הכפלת הנפח.

 

בינתיים מכינים את מי הבישול ומחממים תנור ל- 200 מעלות, טורבו.

מוזגים מים אל סיר רחב, כחצי מגובה הסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים אבקת סודה לשתיה וסילאן.

מנמיכים את הלהבה ומחכים לבייגל שיתפחו.

 

וגם מכינים בצלחת רחבה את הטופינג שיקשטו את הבייגל.

 

לאחר שהבייגל תפח מרימים אחד בזהירות כדי לא להוריד אוויר ומניחים במי הבישול, מוסיפים עוד אחד אם יש לכם מקום.

מבשלים כל בייגל כדקה מכל צד, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה עם הטופינג, מוודאים שהם מצופים ומעבירים בזהירות רבה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

כך חוזרים עם כל הבייגל.

 

מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דקות ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה של 15-20 דקו או עד שהבייגל זהובים ויפים.

מוציאים , מצננים ואוכלים.

 

את הבייגל ניתן לשמור בשקית אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים או במקפיא למשך חודש.

[js-disqus]