fbpx

קרמבו לוטוס

30 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

חשוב מאוד שקערת המיקסר תהיה נקייה משומן! שתהיה יבשה כמובן.

לא מוסיפים מוצרים שומניים למרנג!!! כגון אגוזים, קקאו וכו'.

אם יש כאן הריוניות או אנשים שנמנעים ממרנג לא אפוי, בסוף המתכון יש לי תחליף בשבילכם (:

 

מיני קרמבו לוטוס (  30 יחידות ):

 

30 יחידות עוגיות לוטוס חצויות

 

למרנג:

4 חלבונים L

1 כוס סוכר (200 גרם)

 

לציפוי:

200 גרם ממרח לוטוס

 

אופן הכנה:

מניחים את העוגיות על משטח ישר שיהיה אפשר להכניס למקפיא.

מתחילים עם המרנג: מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, מערבבים קלות עם כף ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) , שמונח על להבה קטנה, חשוב לוודא שהקערה לא נוגעת במים שבתוך הסיר, מבשלים את החלבונים מספר דקות עד שהסוכר נמס, אפשר לבדוק עם 2 אצבעות , אם מרגישים גרגירים להמשיך לבשל את החלבונים , אם יש מרקם חלק זה הזמן להוריד את הקערה מהסיר. (כמובן שכל הזמן הזה מערבבים את החלבונים עם כף ,אחרת החלבונים יתבשלו ויהפכו לחביתה).

 

מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר נקייה ויבשה! מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה חלקה ומבריקה לפחות כ-10 דקות. מעבירים את המרנג המוקצף לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים את הקרמבואים כלפי מעלה מעל העוגייה העגולה. מסיימים לזלף את כל הקרמבואים, מעבירים להקפאה כשעתיים לפחות.

ממשיכים עם הציפוי: בקערה מניחים ממרח לוטוס , ממיסים במיקרוגל כ-30 שניות, מעבירים לכלי צר וארוך שיהיה נוח לטבול את הקרמבו.

שלב הציפוי: מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא ומוודאים שהלוטוס המומס הגיע לטמפרטורת החדר אך נוזלי ולא סמיך

 

לוקחים קרמבו קפוא טובלים אותו בצורה הפוכה לתוך הכוס הצרה כך שכל המרנג מכוסה לוטוס , מרימים ומשאירים הפוך במשך כמה שניות כדי שירדו כל השאריות , הופכים ומניחים את העוגיה על צלחת הגשה , כך חוזרים על כל הקרמבואים.

את הקרמבואים שומרים בהקפאה!

 

מיני קרמבו לוטוס מסקרפונה (  30 יחידות ):

 

15 יחידות עוגיות עגולות

 

לקרם:

250 גרם מסקרפונה

250 מ"ל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

5 כפות אבקת סוכר

 

לציפוי:

200 גרם ממרח לוטוס

 

אופן ההכנה: 

בקערת המיקסר מניחים מסקרפונה, שמנת מתוקה , תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה  ( אם תקציפו יותר מידי הקרם יהפוך להיות גרגירי ) , את הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק.

מזלפים מעל העוגיות את הקרמבואים. מכניסים להקפאה כשעה.

ממשיכים עם הציפוי: את ממרח הלוטוס ממיסים במיקרוגל כ-30 שניות ומעבירים לכלי צר.

שלב הציפוי: מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא

לוקחים קרמבו קפוא טובלים אותו בצורה הפוכה לתוך הכוס הצרה כך שכל המרנג מכוסה לוטוס , מרימים ומשאירים הפוך במשך כמה שניות כדי שירדו כל השאריות , הופכים ומניחים את העוגיה על צלחת הגשה , כך חוזרים על כל הקרמבואים.

 

[js-disqus]