fbpx

פיתות ביתיות על מחבת

22 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

אם היו שואלים אותי , מה הקורונה גרמה לי לאפות בבית שלא הייתי מעזה לאפות בזמן רגיל, זה לגמרי פיתות!
אני? לאפות פיתות? זה תמיד הפחיד אותי. מה אם לא יווצר כיס אוויר יפה? ואם אני רוצה את הפיתה שלי בשרנית ועבה או דקה וחזקה.

מה עוד יש לעשות בתקופה הזאת אם לא לנצח פחדים ישנים?
ותראו מה זה … יש לי פיתה! והיא גם יפה וטעימה נורא!

ואם להגיד את האמת … אחרי שתטעמו אותה אתם תבינו, שזה לא משנה אם היא דקה או עבה, אם יש כיס או אין היא פשוט טעימה!
את הפיתות החלטתי לטגן על מחבת ויש להן טעם מדהים , ואין יותר כיף מאשר לצפות מהצד בפיתה מתנפחת.
לפיתה יש טעם של בית, היא טרייה וחמה.
רק תכינו איזה כמה מטבלים בצד, ולא תחזרו יותר לפיתות של המאפייה בהבטחה.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

להצלחת הפיתה ויצירת כיס האוויר יש כמה דגשים –
זמן לישה – זמן הלישה של הבצק חשוב מאוד לרשת הגלוטן שבבצק, אם לא נלוש את הבצק מספיק זמן , תשכחו מכיס האוויר.

 

עובי הפיתה – את הפיתה יש לרדד בעובי דק אך לא מידי . אם הפיתה תהיה דקה מידי לא יהיה כיס אוויר, הפיתה לא תתנפח בטיגון.

 

חימום המחבת – המחבת צריכה להיות חמה לפני הכנסת הפיתה. אם המחבת לא תהיה חמה , הפיתה לא תקבל מכת חום ולא יווצר כיס אוויר. אני ממליצה להתחיל עם חום בינוני ואם יש צורך להעביר לחום נמוך.

 

טיגון הפיתה- טיגון ראשון עד הופעת בועות ( עד דקה), הופכים את הפיתה ומטגנים שוב דקה, הופכים שוב ומטגנים עד התנפחות הפיתה ( בערך כדקה) ולאחר מכן נותנים מעט הזהבה מהצד השני. בסך הכל הופכים את הפיתה 4 פעמים.

 

פיתות ביתיות במחבת ( 10 יחידות):

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
¼1 כוסות מים פושרים (310 מ"ל)
1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח , סוכר ושמרים. מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית.
מוסיפים את המים הפושרים בזרם דק תוך כדי לישה, לאחר מכן מוסיפים את השמן זית ולבסוף את המלח.
ממשיכים את הלישה על מהירות בינונית כ-7 דקות ולא פחות, עד קבלת בצק חלק , גמיש וממש מעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים עם מגבת ומניחים להתפחה כשעה או עד הכפלת הנפח.

 

אחרי התפחה של הבצק , מורידים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, כל חתיכה במשקל 80-70 גרם.

מכדררים את החתיכות לכדורים חלקים , מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת.
משאירים את הכדורים למנוחה כ-20 דקות.

 

לאחר מנוחת הכדורים לוקחים כל כדור ומרדדים לעיגול ( שזה בעצם הפיתה) דק אך לא מידי, אני ממליצה לקמח מעט את משטח העבודה לפני הרידוד כדי שהבצק לא ידבק.

את העיגולים שרידדנו מעבירים למנוחה כ-20 דקות למשטח מקומח, אם לא תקמחו העיגולים ידבקו ולא יהיה אפשר להעביר אותם למחבת.

 

בינתיים מחממים מחבת נקייה , בלי שמן! על להבה בינונית עד קטנה . ( המחבת חייבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא על להבה גבוהה כדי שלא תשרף).

ועכשיו זה זמן טיגון: כאשר עברו 20 דקות מהמנוחה של הבצק המרודד מתחילים בטיגון.
מתחילים עם העיגול הראשון שרידדנו.
מניחים אותו על המחבת שחיממנו , ומחכים לבועה הראשונה שמופיעה על הבצק ( בין 30 שניות עד דקה) , הופכים את הבצק לצד השני וממשיכים בטיגון כדקה.
הופכים שוב לצד השני ומחכים עד התנפחות הפיתה ( זה אמור לקחת בין 30 שניות עד דקה), כאשר הפיתה מתנפחת ממשיכים לטגן ממש כמה שניות והופכים שוב לצד השני עד הזהבה ( גם זה בין 30 שניות עד דקה). בסך הכל הופכים את הפיתה 4 פעמים.
מוציאים את הפיתה ומכסים אותה במגבת.
אפשר גם להניח את המגבת בקערה ולכסות את הפיתה בקערה עם מגבת.

 

כך ממשיכים עם כל עיגולי הבצק, כל עיגול שמוציאים מהטיגון מעבירים ישר למגבת.
את הפיתות אתם משאירים עטופות בתוך המגבת כ -15 דקות ורק לאחר מכן אפשר לפתוח את הפיתה.
בתיאבון!

הערות:
בכל זמן הטיגון תמיד דואגים ששאר הבצק שמחכה יהיה מכוסה במגבת כדי שהבצק לא יקבל קרום.

 

 

[js-disqus]