fbpx

אוזן המן מרציפן תות של רולדין

12 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

אוזן המן מרציפן תות של רולדין ( 40 יחידות ):

 

לבצק:

390 גרם קמח

250 גרם חמאה

51 מ"ל שמנת מתוקה

80 גרם שקד טחון (קמח שקדים)

3 חלמונים (60 גרם)

1 כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח דק

160 גרם אבקת סוכר

 

למילוי:

600 גרם מרציפן

30 מ"ל מי ורדים

 

לציפוי:

כ- 500 גרם שוקולד רובי מומס ( ממיסים במיקרו בפולסים או על בן מרי)

פטל מיובש (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק – מניחים במיקסר את הקמח עם החמאה (חתוכה לקוביות) והשקדים . לערבב בוו גיטרה עד להיווצרות פירורים.

מוסיפים את האבקת סוכר, וניל, מלח, חלמונים.

תוך כדי ערבוב מוזגים את השמנת מתוקה.

מערבבים עד לאיחוד הבצק לצורת כדור.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.

 

 

למילוי – מערבבים את המרציפן ומי ורדים במיקסר עם וו גיטרה.

יוצרים כדורים במשקל של כ- 15 גרם

מניחים במרכז כל עיגול בצק ומשטחים מעט את בצק המרציפן ויוצרים צורה של אוזני המן

אופים בתנור 15-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, עד להזהבה.

לאחר אפיה מצננים

 

לציפוי- טובלים כל אוזן המן בציפוי כשהיא הפוכה, מנערים עודפים ומניחים על רשת לייבוש

מפזרים מעל מעט פטל או  תות מיובש ובוזקים אבקת סוכר.

 

[js-disqus]