fbpx

לחמניות קוואקר וגרעינים סופר רכות

29 דצמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

לחמניות קוואקר וגרעינים סופר רכות ( 12 לחמניות ):

 

לבצק:

400 גרם קמח

120 גרם קוואקר

20 גרם שמרים טריים

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס שמן קנולה

2 ביצים

240 מ"ל מים

1 כפית מלח

 

ביצה להברשה

 

לציפוי:

100 גרם גרעיני חמנייה

100 גרם גרעיני דלעת

100 גרם קוואקר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, טורבו.

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים ,קוואקר , סוכר, שמן, ביצים ומים , מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות בינונית מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 15 דקות עד קבת בצק אחיד וגמיש.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים.

 

כל חלק מכדררים ומגלגלים לצורת כדור.

את הלחמניות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים ומשאירים בטמפ' החדר עד הכפלת הנפח ( 30-50 דקות ).

 

לאחר הכפלת הנפח מברישים את הלחמניות בביצה , מפזרים מעל גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ולבסוף את הקוואקר ( יש חשיבות לפיזור הקוואקר בסוף, כך יתפסו כל הגרעינים על הלחמנייה ) לקישוט ומכניסים לאפייה כ- 15-20 דקות או עד הזהבה של הלחמניות.

 

מוציאים את הלחמניות מאפייה, מצננים  ומכינים איתן כריך טעים!!!

[js-disqus]