fbpx

קובנה מתוקה עם ממרח השחר

15 פברואר 2024 מאת עדי קלינגהופר

קובנה מתוקה עם ממרח השחר- (המתכון מתאים לתבנית ג'חנון בקוטר 24 )

 

לבצק –

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

7 כפות סוכר

560 מ״ל מים פושרים

1 כף מלח

 

למילוי-

500 גרם ממרח השחר

 

אופן ההכנה-

 

מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר, קמח, שמרים, סוכר, מים ומלח, מחברים וו לישה  ולשים עד בצק אחיד וגמיש במשך כ-10 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד התפחה מלאה.

לאחר הכפלת הנפח מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-12 חלקים שווים, מכדררים לכדור ומניחים בתבנית משומנת קלות.

מכסים את הבצק שלא יתייבש מומלץ לשן גם מלמעלה ונותנים לו מנוחה של 15-20 דקות.

משמנים ידיים עם שמן, לוקחים חתיכה של בצק ומשטחים עם מערוך ולאחר מכן הידיים לאט ובזהירות.

ממשיכים לפתוח את הבצק עם הידיים.

מורחים את ממרח השחר על שטח הבצק.

מקפלים שליש מהבצק ומעליו את השליש השני.

את המלבן מגלגלים כמו קובנה ומניחים בתבנית ג'חנון משומנת היטב, כדי למנוע הידבקות של הבצק לתבנית מומלץ להניח בתחתית התבנית נייר אפייה.

כך חוזרים עם שאר חתיכות הבצק ומסדרים בתבנית, מכסים ומניחים להתפחה כחצי שעה.

לאחר התפחה קצרה אופים את הקובנה כ-45 דקות או עד הזהבה מלאה.

מוציאים מהתנור מניחים לצינון קל של 20 דקות.

מעבירים סכין בצדדי התבנית כדי לשחרר את הבצק והופכים על צלחת הגשה ומגישים .

המאפה נשמר היטב במשך כ-יומיים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

כמה טיפים להצלחת המתכון-

חשוב לוודא שהבצק תפח היטב גם תפיחה ראשונה וגם תפיחה שנייה כדי לקבל מאפה אוורירי.

לשמן את התבנית היטב בחמאה / מרגרינה כדי שהעוגה תשתחרר בקלות לאחר האפייה.

מומלץ להשאיר שוליים ללא ממרח כדי שהבצק לא יתלכלך.

כדי לוודא שהבצק לא ידבק לתחתית הסיר אפשר להניח נייר אפייה, אני לא הנחתי נייר אפייה ועדיין יצא מעולה אך חשוב לשמן היטב.

 

[js-disqus]