fbpx

קיורטוש אגוזי לוז

6 מרץ 2024 מאת עדי קלינגהופר

קיורטוש אגוזי לוז- ( מכמות אחת יוצאות 6 יחידות ):

 

לבצק-

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

2 ביצים

200 מ"ל חלב

150 גרם חמאה

קורט מלח

 

למילוי-

500 גרם ממרח אגוזי לוז של השחר

 

לסירופ סוכר-

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

לציפוי-

100 גרם סוכר דק / סוכר לבן רגיל

50 גרם אגוזים טחונים ( אגוזי מלך/פקאן )

 

אופן ההכנה-

מתחילים עם הבצק- בקערה מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח. קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב וחמאה, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

לאחר מספר דקות מוסיפים קורט מלח וממשיכים ללוש לפחות עוד 10 דקות עד קבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה עד הכפלת הנפח או שמכניסים למקרר להתפחה למשך הלילה.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

 

בינתיים יוצרים את הגליל שעליו נבנה את הקיורטוש.

אם יש לכם מערוך עץ ארוך, אפשר לעטוף אותו בנייר אפייה ולהשתמש בו.

אם אין בידיכם מערוך עץ ארוך, תיקחו פחית בירה ריקה ( פחית גדולה של 500 מ"ל ). תעטפו בנייר אלומיניום ולאחר מכן תגלגלו בנייר אפיייה, את צידי הנייר תגלגלו כך שתקבלו מעין "מערוך".

לאחר התפחה של הבצק מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2 כדי שיהיה נוח יותר לעבוד איתו.

מרדדים את הבצק למלבן, מורחים על מחצית ממנו את ממרח השחר אגוזי לוז, וסוגרים מעליו את החצי השני.

מקמחים מעט ומרדדים בזהירות למלבן.

פורסים לרצועות בינוניות. ומתחילים לעטוף עם הרצועות את הגליל כך שנקבל גליל עטוף בבצק.

מניחים את הגלילים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה אם יש לכם תבנית גבוהה שאפשר להניח עליה את הגלילים כדי שיהיו באוויר מומלץ.

מברישים את הגלילים בחמאה מומסת או בשמן קנולה.

מניחים בצלחת רחבה סוכר ומגלגלים בסוכר כדי שלאחר האפייה נקבל קירמול.

 

מכניסים את הקיורטוש לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

בינתיים כשהקיורטוש בתנור מכינים את הסירופ סוכר, בקלחת מניחים סוכר ומים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

 

כשהקיורטוש מוכן מוציאים מהתנור ומיד מברישים בסירופ סוכר.

 

בצלחת רחבה מניחים סוכר ואגוזים טחונים, מערבבים ומגלגלים את הקיורטוש בסוכר ואגוזים.

מניחים בצד על נייר אפייה להצטננות והתייצבות.

 

לאחר כשעה ניתן לחלץ את הקיורטוש בעדינות ולהגיש. את הקיורטוש ניתן לשמור בשקית או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.

 

 

[js-disqus]