fbpx

חיתוכיות ריבה

15 נובמבר 2023 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות ריבה (תבנית 30*40):

 

לבצק-

400 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

630 גרם קמח (4.5 כוסות)

1/2 כוס מיץ תפוזים/ חלב

2 אבקת אפייה ( 20 גרם )

4 חלמונים

קורט מלח

 

 

 

צנצנת מעדן פטל / ריבת פטל

לקישוט- אבקת סוכר

 

אופן ההכנה-

מחממים תנור ל- 180 מעלות מצב סטטי.

 

במעבד מזון מניחים קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה. מעבדים עד פירורים ולאחר מכן מוסיפים מיץ/ חלב ולחלמונים. מעבדים עד בצק כמעט אחיד.

 

את הבצק מעבירים בעזרת מרית אל ניילון נצמד, מכניסים לקירור כשעתיים.

 

לאחר מכן חוצים את הבצק ל-2.

 

את החלק השני מכניסים להקפאה לבינתיים.

 

את החלק הראשון מניחים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית שלנו.

 

מניחים את יריעת הבצק ישירות מעל התבנית ביחד עם נייר האפייה.

 

כשהבצק מונח בתבנית מוסיפים את הריבה שלנו ומשטחים על כל שטח הבצק.

 

מוציאים את מחצית הבצק שהשארנו במקפיא ומגרדים מעל פומפייה כשי ליזור את הקראמבל או שפשוט מפוררים בעזרת הידיים מעל שכבת הריבה.

 

מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות.

את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.

[js-disqus]