fbpx

עוגיות סילאן ודבש סדוקות והכי הכי טעימות

22 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות סילאן ודבש סדוקות והכי הכי טעימות ( 25 עוגיות ):

 

113 גרם חמאה / נטורינה מומסת

1 ביצה

150 גרם סוכר חום כהה

113 גרם סילאן / דבש

360 גרם קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

0.5 כפית אבקת אפייה

0.5 כפית קינמון

קורט מלח

 

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה מומסת, סוכר חום וביצה , מחברים וו גיטרה ומערבבים עד איחוד.

מוסיפים את הדבש או הסילאן וממשיכים לערבב.

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח, ממשיכים לערבב עד איחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך.

 

בעזרת מרית מעבירים את הבצק לקערה , עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי- שעתיים להתייצבות.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

מוציאים את הבצק מהמקרר לאחר שהתייצב. מגלגלים ל- 20 כדורים. כל כדור מגלגלים היטב באבקת סוכר, אם אתם רוצים שיראו ממש את הסדקים עם האבקת סוכר אפשר לגלגל פעמיים ואז תקבלו ציפוי כפול.

מכניסים לאפייה כ- 12 עד 15 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות.

 

מוציאים אותן מאפייה, מחכים שהעוגיות יצטננו ויתייצבו לפחות כ-20 דקות.

מסדרים את העוגיות בצנצנת ושומרים בטמפרטורת החדר כשבוע ימים.

 

[js-disqus]