fbpx

קינוחי כוסות פטל ושוקולד לבן

15 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

תקופת החגים לפנינו , והפעם הכל קצת שונה. בעצם קצת הרבה …

החגים הם כבר לא אותו הדבר, הכל הפך למצומצם. המשפחה הגרעינית חוגגת ביחד וכל התפריט שתוכנן לחג, משתנה לו למשהו קצת יותר קטן ושלא נשכח את תפריט הקינוחים שעשה שינוי בדרך …

 

אז אצלי החלטתי להפוך את הקינוחים לאישיים – כל עוגה אכין קצת קטנה יותר ואת כל המוסים העברתי לכוסות.

ואחרי ארוחה כבדה כל מה שרוצים זה משהו מתוק אבל גם לא כבד, שיהיה מרענן וגם יספק את החיך .. שילוב של פירות בקינוחים זה בהחלט אחד האהובים!

 

אז הכנתי קינוחי כוסות שיגנבו לכם את ההצגה בכלום זמן עבודה וזה כל כך פשוט להכנה … והפעם הלכתי על פטל משתלב מעולה בקינוחים והכי מרענן בחום הזה.

קינוחי הכוסות האלו הן שכבות של קרם שוקולד לבן בשילוב של רוטב פטל שמכינים לבד אהההה ויש גם שכבת ג'לי פטל – שזה טעם של ילדות.

כמו שאתם יודעים אני משתמשת במוצרים איכותיים תמיד! ואם תשימו לב במתכון יש חלקים שמבוססים על מים כמו רוטב הפטל והג'לי , ולכן חשוב לי להשתמש במים איכותיים וטעימים של בר המים תמי 4 כדי לשמור על הטעם בבישול.

בקיצור, שיהיה לכם חג שמח ומתוק!

 

קינוחי כוסות פטל ושוקולד לבן ( 12 יחידות של כוסות בנפח 250 מ”ל  )

 

לקרם שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן

400 גרם גבינה לבנה

500 מ”ל שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

 

לרוטב פטל:

300 גרם פטל קפוא

50 גרם אבקת סוכר

1/4 כוס מים

 

לג’לי פטל:

85 גרם אבקת ג’לי בטעם פטל

400 מ”ל מים רותחים

 

לקישוט: פטל טרי

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הקרם שוקולד לבן: בקערה מניחים שוקולד לבן ו 100 מ”ל שמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

בקערת המיקסר מניחים את השמנת מתוקה שנותרה 400 מ”ל ואבקת סוכר, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה רכה.

מוסיפים אל הקציפה את הגבינה והשוקולד הלבן, ממשיכים לערבב במיקסר רק עד איחוד.

 

מחלקים את הקרם ל-3 קעריות.

 

ממשיכים אל רוטב הפטל: בקלחת מניחים מים, אבקת סוכרו ופטל קפוא, מבשלים על אש נמוכה עד מעט הסמכה ובעבוע. מעבירים ל- 2 קערות ומצננים בטמפרטורת החדר.

 

הרכבה:

מתחילים עם הקרם שוקולד לבן, את הקרם שיש בקערה הראשונה של הקרם מעבירים לשקית זילוף , מזלפים שכבה אחידה בכל כוס.

מכניסים להקפאה כ- 15 דקות.

 

לאחר מכן מעל כל שכבת קרם לבן מניחים שכבה של רוטב פטל ( משתמשים בקערה הראשונה של הפטל, את הקערה השנייה שומרים לקרם ).

מכניסים שוב להקפאה 10  – 15 דקות.

 

את רוטב הפטל שנותר בקערה השנייה מוזגים אל קערת קרם השוקולד הלבן ( תשימו לב נשארו 2 קערות ), מערבבים עד קרם אחיד.

מוזגים את קרם הפטל בכל כוס מעל שכבת רוטב הפטל , מחזירים להקפאה נוספת של 10 דקות.

 

מעל קרם הפטל מוזגים בכל כוס את קרם השוקולד הלבן שנשאר.  מכניסים להקפאה כשעה.

 

מכינים את הג’לי: בקערה מניחים את אבקת הג’לי, מוסיפים את המים הרותחים וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים נוזל חלק ללא גושים.

 

מוזגים את הג’לי מעל כל שכבת קרם ( ייתכן וישאר לכם ג’לי שלא בשימוש ) מקשטים ומחזירים לקירור כשעתיים עד התייצבות מלאה.

 

פוסט בשיתוף תמי 4.

 

 

[js-disqus]