fbpx

בראוניז חלומי ללא גלוטן

7 אפריל 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

בראוניז חלומי ללא גלוטן (תבנית 25*35 ):

 

150 גרם שוקולד מריר ספלנדיד 70% של עלית

200 גרם חמאה

1 ו-1/3 כוסות סוכר

4 ביצים L

220 גרם שקדים טחונים דק /קמח שקדים

קורט מלח

50 גרם שוקולד ספלנדיד 70% קצוץ גס

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

 

בקערה מניחים שוקולד וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים אל הקערה את הסוכר וטורפים היטב.

לאחר מכן מוסיפים את הביצים וטורפים היטב עד איחוד, בשלב זה אני מעדיפה לעבור למיקסר ידני ולהקציף מעט את הבלילה.

מוסיפים את השקדים הטחונים וטורפים היטב, עד קבלת בלילה אחידה. חשוב לוודא שלא נשארו גושים של קמח שקדים.

מוסיפים מלח, שוקולד קצוץ ואגוזי מלך, מקפלים עד פיזור אחיד של התוספות.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוזגים את בלילת הבראוניז אל התבנית ומיישרים לשכבה אחידה בעזרת פלטה או גב של כף.

 

מכניסים לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים (תשימו לב שהקיסם לא יוצא נוזלי ), אם הקיסם יוצא עם בלילה נוזלית תשאירו את הבראוניז לאפייה כ-10 דקות נוספות ובידקו שוב אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים.

לאחר מכן מעבירים את הבראוניז למקפיא למשך שעה, אחרי שעה במקפיא מעבירים כשעתיים לטמפרטורת החדר. אפשר גם 3 שעות במקפיא, רק לוודא שאתם מפשירים אותו מעט לפני החיתוך.

 

לאחר התייצבות מלאה של הבראוניז פורסים לריבועים, את קוביות הבראוניז מאחסנים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

פרסום ממומן בשיתוף "עלית".

[js-disqus]