fbpx

עוגת גבינה אפויה גבוהה

7 מרץ 2024 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים-

חשוב לשמן את כל סיר הג'חנון עם חמאה רכה, לשמן היטב ולא לפספס אף חלק כדי להבטיח חילוץ מהיר של העוגה וכדי שתעלה בזמן האפייה.

את העוגה אופים במצב סטטי, חום עליון תחתון.

לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה וגם לא לאחר האפייה. רק שעתיים-שלוש לאחר האפייה ניתן לפתוח את דלת התנור.

את העוגה אופים באמבט מים בשליש התחתון של התנור.

זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל התבנית.

כדי לקבל דפנות עוגה לבנות מומלץ לעטוף את הסיר מסביב עם נייר אלומיניום.

אם התנור שלכם חלש תשאירו את העוגה לעשר דקות נוספות של אפייה, אם העוגה תצא כשהיא לא אפויה מספיק היא תתפרק לכם.

בהצלחה!

 

 

עוגת גבינה אפויה גבוהה ( סיר ג'חנון בקוטר 22 ס"מ )

 

לעוגה-

6 ביצים L מופרדות

750 גרם גבינה לבנה 5%( תנסו לסנן את הנוזלים כמה שאפשר )

כוס סוכר ( 200 גרם)

חצי כוס קורנפלור ( 70 גרם )

חבילת אינסטנט פודינג וניל ( 80 גרם )

200 מ"ל שמנת חמוצה 27%

200 מ"ל שמנת מתוקה

כפית מחית וניל/ מקל וניל

 

לשימון התבנית- 50 גרם חמאה רכה

לקישוט- אבקת סוכר

 

אופן ההכנה-

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות מצב סטטי, חום עליון תחתון.

בשליש התחתון של התנור מניחים תבנית רחבה ומוזגים אליה מים רותחים כדי ליצור אמבט מים לאפיית העוגה.

 

ממשיכים אל העוגה-

מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות.

בקערה גדולה מניחים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מחצית מכמות הסוכר (100 גרם),

חלמונים ומחית וניל או מקל וניל, בעזרת מטרפה טורפים היטב עד קבלת בלילה חלקה.

אל קערת הגבינות מנפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור, טורפים היטב עד בלילה חלקה ללא גושים.

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מחברים וו לישה, מתחילים להקציף על מהירות בינונית, כאשר מופיעות בועות לבנות מוסיפים את מחצית הסוכר בהדרגה ומקציפים עד קבלת קצף לבן יציב ומבריק.

 

מעבירים מחצית מקציפת החלבונים אל קערת הגבינות ומקפלים. מוסיפים את קציפת החלבונים שנותרה ומקפלים היטב עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים. אני ממליצה להיעזר במטרפה.

 

משמנים היטב בחמאה רכה את סיר הג'חנון בקוטר 22 ס"מ. משמנים בדפנות בתחתית, לא מפספסים אף חלק בתבנית.

גוזרים נייר אפייה עגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית.

 

מוזגים את בלילת העוגה אל סיר הג'חנון, מיישרים עם פלטה קטנה, מוציאים את בועות האוויר בעזרת כמה דפיקות של התבנית על השיש.

מומלץ בשלב זה לקחת נייר אלומיניום ולעטוף את דפנות הסיר.

 

מכניסים את העוגה לאפייה בתוך אמבט המים. סוגרים את התנור ולא פותחים במהלך האפייה.

אופים את העוגה ב- 200 מעלות כ- 25 עד 30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון.

כשהחלק העליון זהוב מורידים את מעלות התנור ל-  155 מעלות , אופים את העוגה עוד 70 דקות נוספות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כשהתנור סגור במשך שעתיים- שלוש לאחר מכן מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה.

כשהעוגה קרה ויציבה ניתן לחלץ אותה – מעבירים סכין מסביב לעוגה כדי לוודא שהיא משוחררת מהתבנית, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים בזהירות, מניחים מעל העוגה שוב צלחת הגשה והופכים.

מפדרים את העוגה באבקת סוכר ומגישים.

[js-disqus]